Нещодавно у Прозорих офісах міста запровадили нову послугу – «є14». Вона стосується дітей, які отримують паспорт вперше. Відтепер під час оформлення документу вони також отримують ідентифікаційний номер без звернення до податкової служби.

«В 2020 році спільно з Міністерством цифрової трансформації ми запровадили нові онлайн-послуги. Найбільш популярною на сьогоднішній день є комплексна послуга «єМалятко». Ми маємо багато позитивних відгуків від батьків, які пройшли цю процедуру і їм не потрібно було відвідувати безліч державних установ. Також ми працюємо над комплексною послугою «є14». Це послуга яка дає можливість 14-річній дитині під час отримання нею першого паспорту отримати ідентифікаційний код у нас. Раніше його можна було отримати виключно у податковій службі», – розповіла директорка департаменту адміністративних послуг міської ради Ірина Копчук.

За рік послуга «єМалятко» стала найпопулярнішою у центрах надання адміністративних послуг. Адже лише на підставі однієї заяви батьки новонародженої дитини можуть отримати 9 послуг. А саме: проведення державної реєстрації народження; реєстрації місця проживання дитини; призначення державної допомоги при народженні дитини; призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях; внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я; реєстрації дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків; визначення належності новонародженої дитини до громадянства України; внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

 

Возможно, это изображение (1 человек, телефон и текст)

Возможно, это изображение (ребенок и текст)

Попередня публікаціяВінницька партія: головний висновок довиборів у Верховну Раду – зростання зневіри у виборців
Наступна публікаціяУ свій вихідний вінницький патрульний затримав хлопця, який шукав «закладки»