Служба безпеки України під час спецоперації у Вінницькій та Київській областях нейтралізувала діяльність злочинної організації, яка збувала наркотики на території 15 областей. Щомісячний обіг наркоділків становив кілька мільйонів гривень.

У грудні минулого року правоохоронці затримали 6 учасників цього угруповання. Під час досудового розслідування, слідчі СБУ встановили організаторів міжрегіональної мережі збуту кокаїну, мефедрону, героїну, МДМА, амфетаміну, альфа-пвп і канабісу.

Наразі затримано двох лідерів і дев’ять активних учасників злочинної організації.

Встановлено, що свій «товар» зловмисники пропонували на закритому пабліку телеграм-каналу і доправляли його замовникам через так звані «закладки». Для цього організатори угруповання створили в регіонах власні осередки наркокур’єрів, які одержували «продукцію» для продажу поштовими сервісами.

Під час обшуків за адресами проживання затриманих, правоохоронці виявили:

– чорнову «бухгалтерію», засоби зв’язку і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності;

– банківські картки, на які ділки отримували гроші від наркоторгівлі.

Слідчі органів безпеки повідомили зловмисникам про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України.

Наразі, судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Заходи із блокування протиправної діяльності проводились під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури, повідомляють в СБУ Вінниччини.

Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и в помещении)

 

Попередня публікаціяНа Вінниччині в січні 2021 народилось на 205 малюків менше ніж торік
Наступна публікаціяУ Вінниці зростає кількість померлих від ускладнень COVID-19