Вінницький міський суд ухвалив вирок за умисне убивство з особливою жорстокістю та за попередньою змовою осіб (п. 4, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України) двом жителям Вінницької області.

Покарання у виді довічного позбавлення волі отримав 24-річний житель смт Піщанка та 15 років позбавлення волі ‒ 19-річний житель села Миколаївки Піщанського району, останній на момент скоєння злочину був неповнолітнім.

Установлено, що обвинувачені у червні 2018 року за місцем проживання одного зі зловмисників розпивали алкогольні напої разом із потерпілим. Між чоловіками виник конфлікт, у розпал якого двоє із чоловіків завдали множинні удари третьому. Надалі спільники роздягнули чоловіка, перенесли в іншу кімнату та продовжили завдавати удари ногами по голові й тулубу.

Потім вони силоміць залили потерпілому в рот пляшку одеколону та пляшку столового оцту. Також тривалий час чоловіки кидали в потерпілого медичний шприц, який голкою застрягав у його грудях і животі.

На цьому катування не припинилися. З особливою жорстокістю обвинувачені, за допомогою підручних засобів, знущалися з потерпілого, доки той не знепритомнів.

Після цього, реалізуючи умисел, спрямований на умисне вбивство, зловмисники ножем розрізали живіт і груди потерпілому, вирізали серце та печінку, внаслідок чого чоловік помер.

За вироком суду за умисне вбивство з особливою жорстокістю та за попередньою змовою групою осіб 24-річний чоловік відбуватиме довічне покарання у місцях позбавлення волі, його 19-річний товариш опиниться за ґратами на 15 років. Запобіжний захід у виді тримання під вартою до набрання вироком законної сили залишено без змін, повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Попередня публікаціяНа Вінниччині на COVID-19 хворіють 16300 пацієнтів
Наступна публікаціяВ Калинівці чоловік напав на двох жінок, одну з них намагався зґвалтувати