На черговій сесії міської ради 26 лютого слухали питання, які дозволять оновити автобусний парк міста. Десять нових автобусів Otokar Kent С CNG турецького виробництва будуть придбані у лізинг. Цей транспорт буде комфортним для людей, які пересуваються на інвалідних колясках та мам з дитячими візками. Адже ці автобуси низькополі, мають пандус та відповідну платформу.

Ці автобуси працюють на стиснутому газу та відповідають екологічному стандарту Євро-6. Вони мають низькі викиди CO2 в повітря. Серед переваг електробуса – економічність.

У автобусах встановлена кабельна мережа і зроблена підготовка для системи валідації оплати проїзду. Також є інформаційна система (в т.ч. з зовнішнім динаміком). Встановлена система відеореєстрації (ззовні в всередині).

Довжина автобусів – 12 метрів. Кузов стійкий до корозії. Двигун тихий, тому не завдаватиме незручностей пасажирам. Незалежна підвіска на передніх колесах забезпечує плавний та безпечний рух. Виробник передбачає в комплектації кондиціонер салону і кабіни водія з цифровим контролером. Є комплект датчика заднього паркування, протитуманні фари. Також ці машини мають сучасну зону водія, у салоні – антивандальні сидіння.

Також депутати підтримали рішення про реалізацію проекту «Закупівля муніципальних електроавтобусів для Вінницької міської територіальної громади», який дозволить в рамках співфінансування 70% (кошти держбюджету) і 30% (кошти бюджету громади) отримати 10 сучасних електробусів «Соларіс» (виробництва Польщі) великої місткості з терміном експлуатації 20 років. А також 3 станції швидкої зарядки пантографного типу і 5 станцій повільної зарядки.

Реалізація обох проектів, крім оновлення рухомого складу громадського транспорту і надання якісніших послуг транспортного сполучення населенню, позитивно вплине і на екологію в місті.

Попередня публікаціяДержстат: на Вінниччині обсяг капітальних інвестиції впав на 44,4%
Наступна публікаціяНа Вінниччині в ДТП загинув пішохід