Днями відбулась обласна інформаційна зустріч щодо впровадження проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». У ній взяли участь і вчителі зі шкіл міста.

У 2019 році до проєкту долучились учителі української мови та літератури, історії та мистецтва із 17 шкіл Вінниці. В рамках проєкту учителі пройшли навчальний курс, провели низку уроків з використанням онлайн-технологій, інтерактивних методик з формування в учнів навичок критичного сприйняття інформації.

«Маємо гарні відгуки як від учителів, так і від учнів. На думку учнів, уроки з використанням елементів медійної грамотності стали цікавішими, учителі ж відзначають, що зросла активність учнів на уроках», – повідомила у своєму виступі директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Даний проєкт є надзвичайно важливим, адже він дозволяє набути навички критичного сприйняття будь-якої інформації, формує уміння розрізняти фейки, пропаганду, дезінформацію у медіаресурсах, протидіяти маніпуляціям.

Під час зустрічі було презентовано ключові результати, яких досягнули педагоги шкіл, які впроваджували проєкт у попередні роки. Координаторка проєкту у Вінниці Оксана Бондар зазначила: «За результатами опитування педагоги, які впроваджували на своїх уроках отримані знання, відзначають їх високу ефективність, у тому числі при організації навчання з використанням дистанційних технологій».

У 2021 році Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) оголошує конкурсний відбір нових учасників проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». Організатори запрошують активних учителів, які бажають навчатися та викладати інфомедійну грамотність. У конкурсі можуть брати участь вчителі, які викладають історію, українську мову та літературу, а також мистецтво. Умови конкурсу, критерії відбору та анкета-заявка за посиланням http://l2dua.com/ .

Довідка:

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» реалізовується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки U.S. Embassy Kyiv Ukraine, British Embassy Kyiv у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української Преси.

Попередня публікаціяНа Вінниччині знижується кількість нових хворих на COVID-19
Наступна публікаціяВ муніципальних закладах Вінниці з початку року зібрали 4 тисячі зразків біоматеріалів для ПЛР