У Вінниці капітально відремонтували приміщення бібліотеки-філії №16
Ця бібліотека обслуговує мешканців мікрорайону Малі Хутори. Окрім оновлення будівлі, передбачено провести також благоустрій території.
Це бібліотека-філія №16 на вул. Бучми. Минулого року вона розташовувалась у старій аварійній будівлі, а зараз має відремонтоване гарне приміщення. Тепер заклад не впізнати, кажуть мешканці Малих Хуторів і чекають на відкриття читальні – адже вона єдина у цьому мікрорайоні.
Основні будівельні роботи завершили наприкінці минулого року. Замінили дах, встановили нові енергозберігаючі вікна та двері, утеплили фасад та оздобили його. Заклад змінився не лише ззовні. У бібліотеку підвели воду та каналізацію, адже досі у приміщенні зручностей не було.
Модернізували систему опалення. Також зробили невелике перепланування, виділивши зони для активностей та відпочинку, адже до того тут були тільки велика читальна зала та абонемент. Триває налагодження роботи інженерних комунікацій, а потім оновлене приміщення обладнають сучасними меблями та технікою. Тож незабаром колектив справлятиме новосілля.
А наступним етапом реконструкції стане благоустрій прилеглої території. Це буде зона відпочинку та простір для проведення заходів open-air.
Зазначу, що за останні п’ять років капітально відремонтували сім бібліотек, які зі звичайних читалень перетворились в інтегровані культурно-освітні центри. Важливо, щоб вінничанам було цікаво і приємно відвідувати бібліотеки, а персоналу комфортно працювати, повідомляє міськрада Вінниці.
Возможно, это изображение (снег)
Возможно, это изображение (текст)
Возможно, это изображение (кирпичная стена, на открытом воздухе и текст «до»)
Попередня публікаціяУ Вінниці горіло утеплення на будинку
Наступна публікаціяВінниця серед лідерів по країні за рівнем тестуванням на COVID