Про це заявив зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере на зустрічі з міським головою Вінниці Сергієм Моргуновим, головою обласної Ради Вячеславом Сколовим та головою ОДА Сергієм Борзовим.

Зі сторони Туреччини на зустрічі були також Перший Секретар Посольства Туреччини Берат Ількер Озсюер, Другий Секретар Посольства Туреччини Айше Айдогду, представник Міністерства внутрішніх справ Єргюн Джеберджі, представники бізнесгрупи «Demir Group» Хамі Чебі та Орхан Узуноглу.

– У Стрижавці Вінницького району є місце поховання загиблих воїнів Османської імперії, які померли у полоні під час російсько-турецької війни 1877-1878 років. Турецька сторона зацікавлена у відновленні історичної пам’ятки та упорядкуванні цього місця і, відповідно, у планах відреставрувати обеліск, що встановлений на місці їхнього поховання. Сподіваємось на вашу підтримку. Ми, Посольство Туреччини, зацікавлені у спільних діях щодо відновлення історичної пам’ятки, – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.

Також представники влади Вінницької області обговорили перспективи співпраці щодо реконструкції та оновлення аеропорту «Вінниця» та розміщення спільних підприємств з використанням потужностей Вінницького індустріального парку.

Попередня публікаціяНа Вінниччині поліція затримала озброєного “розбійника”, що пограбував крамницю
Наступна публікаціяНа Вінниччині поліція затримала чотри вантажівки з деревиною