У Вінниці презентували відеопроєкт «Щедрик». Відео

«Щедрик» – легендарний твір з неймовірною енергетикою та магнетизмом. У період новорічно-різдвяних свят він лунає на весь світ. Автор «Щедрика» наш земляк – український композитор Микола Леонтович. Нещодавно був реалізований відеопроєкт «Щедрик» і тепер вінничани мають можливість насолодитись цією мелодією у виконанні вінничан онлайн.
У Вінниці тривають новорічно-різдвяні заходи. У зв’язку з пандемією коронавірусу, вони проходиться онлайн. Серед них – відеопроєкт «Щедрик». Він був реалізований з метою дослідження нематеріальної культурної спадщини Вінниччини департаментом культури міської ради спільно з КЗ «Центр концертних та фестивальних програм».
В проєкті взяли участь солісти Академічного міського камерного хору ім. В. Газінського та колектив новоприєднаної громади с. Гавришівка – народний аматорського ансамбль української пісні «Водограй».
Довідка
Микола Леонтович, працював над піснею з 1901 до 1919 року. В його обробці вийшло п’ять редакцій «Щедрика». В світі існує понад 1000 варіацій мелодії «Щедрика» – від хорової та симфонічної, до джазової та аранжування в стилі рок.
Попередня публікаціяСБУ підозрює посадовця з Літинського лісництва у розкраданні державної деревини
Наступна публікаціяВінницю прибирають від снігу, у міськраді просять дотримуватись правил паркування