У Вінницькому районі відловили чоловіка на вкраденому ВАЗ-21099

Працівники могилів-подільської поліції затримали зловмисника, який вночі у Вінниці у дворі багатоповерхівок на вулиці Брацлавській викрав автомобіль «ВАЗ-21099». Тікаючи від поліцейських, правопорушник з’їхав з дороги у поле, покинув автомобіль та кинувся навтьоки. На території дачного масиву у Вінницькому районі зловмисника затримали.


7 січня близько 9:30 години до поліції надійшло повідомлення від 21-річного вінничанина про викрадення в нічний час його автомобіля «ВАЗ 21099», припаркований у дворі. Документи на транспортний засіб знаходились у салоні автомобіля.


Орієнтування про викрадену автівку було надано усім патрульним екіпажам поліції міста, районним підрозділам та підрозділам поліції сусідніх областей.


Близько півдня розшукуваний автомобіль помітили на автодорозі неподалік села Медвеже Вушко начальник Могилів-Подільського районного відділу поліції Василь Ободовський та начальник сектору патрульної поліції того ж відділу поліції Євген Іванченко, які перебували поза службою. Викрадений автомобіль рухався поперед автівки поліцейських, і вони вирішили його наздогнати та зупинити. Кілька хвилин поліцейські переслідували «ВАЗ», обігнали  його та заблокували. Тоді зловмисник з’їхав з дороги в поле, застряг та, покинувши автівку, кинувся навтьоки. Поліцейські побігли за ним та на території дачного масиву у селі Медвеже Вушко його затримали та викликали слідчо-оперативну групу.


Як розповів начальник Відділу поліції №1  Вінницького районного управління Юрій Голуб, затриманим виявився 28-річний, неодноразово судимий за крадіжки автотранспорту, житель Запоріжжя. Під час перевірки з’ясувалось, що добу тому зловмисник викрав аналогічний автомобіль в Одесі. Місцевими поліцейськими на викраденому автомобілі чоловік був затриманий. Суд йому обрав запобіжний захід – особисте зобов’язання.
Наразі затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого  ч.2 ст. 289 Кримінального кодексу України  (незаконне заволодіння транспортним засобом). Суд йому обрав запобіжний захід – тримання вартою. За таке правопорушення зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляють в поліції Вінниччини.

Попередня публікаціяКультура онлайн на Вінниччині, виставки, концерти та онлайн читання
Наступна публікаціяУ Вінниці затримали чоловіка, якого підозрюють в розбійному нападі на перехожого