Один з акцентів в діяльності вінницької поліції – захист інтересів держави у бюджетній, земельній сферах, використання надр та протидія незаконним вирубкам лісових насаджень.

Про це йшлося на пресконференції 28 грудня  за участі  начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка.

Серед направлених до суду 86 обвинувальних актів відносно ста трьох осіб за вчинення корупційних правопорушень : 17 – у сфері земельних правовідносин, 62 – у бюджетній сфері та 5 – пов’язаних з незаконною порубкою, перевезенням чи збутом лісу.

Зокрема, до суду скероване кримінальне провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів чиновниками міської ради на суму понад 5,5 мільйонів гривень.
Також розслідуються 16 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку корисних копалин.

Зокрема, цього року задокументовано незаконне використання надр у Липовецькому, Писарівському, Жежелівському, Ольгопільському родовищах та кар’єрі в селі Добрянка Ямпільського району.

Перевірено близько трьох тисяч транспортних засобів, що здійснювали перевезення лісопродукції, під час яких виявлено біля півсотні порушень.

Обстежено чотириста місць обробки деревини, зокрема пилорами, цехи, склади.
За фактами виявлених порушень розпочато 40 кримінальних проваджень та вилучено майже 300 кубічних метрів деревини, повідомляє поліція Вінниччини.

На изображении может находиться: текст «до суду направлено 86 обвинувальних актi̇в вдносно 103 oci6 за вчинення корупцйних правопорушень, i3 яких 17- по кримнальних провадженнях, якрозпочау сфері земельних правовдносин, 62-у бюджетний сфері та пов язаних незаконною порубкою, перевезенням чи збутом лісу DRUA обстежено чотириста мсць обробки деревини. за фактами виявлених порушень в перод в.дпрацювання розпочато 40 криминальних проваджень, та вилучено майже 300 кубчних метров деревини розслдуються 16 криминальних проваджень за фактами незаконного видобутку корисних копалин»

Попередня публікація413 юних вінничан отримають стипендії міської ради
Наступна публікаціяВінниця долучилася до проєкту «Подаруй свято Ба та Ді»