З 4 січня 2021 року на базі наявних підрозділів розпочнуть працювати два районних управління поліції – Вінницьке та Гайсинське та  4 районних відділи – Могилів-Подільський,  Жмеринський, Тульчинський та Хмільницький.

фВ їх підпорядкуванні перебуватимуть  6 відділів поліції ( 3 у місті Вінниці –  Лівобережний, Київський та Вінницький, у містах Литовець, Немирів, Бершадь), 11 відділень ( в містах Гнівань, Бар, Шаргород, Ямпіль, Калинівка, Козятин, у селищах міського типу  Теплик, Тростянець, Крижопіль, Томашпіль та обласному центрі по обслуговуванню території колишнього Вишенського відділення поліції) та 9 секторів поліцейської діяльності ( у Ладижині, Літині, Іллінцях, Мурованих Курилівцях,  Оратові, Піщанці, Погребищі, Тиврові, Чечельнику).

Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко повідомив під час пресконференції, що ці зміни  відбудуться  у зв’язку із адміністративною реформою в державі.

На словами керівника поліції, таким чином покращиться поліцейський сервіс, правоохоронці швидше реагуватимуть на повідомлення людей та будуть ближчі до населення.
Крім того, у новоствореному Вінницькому районному управлінні поліції,  почне функціонуватио підрозділ протидії домашньому насильству, який реагуватиме на повідомлення мешканців обласного центру про домашнє насилля, надаватиме допомогу потерпілим від домашніх агресорів із залученням до вирішення цієї проблеми соціальних служб та психологів.
Розпочато реалізацію проєкту «Поліцейський офіцер громади» для отримання якісних поліцейських послуг у кожній територіальній громаді.
Головне завдання поліцейського офіцера –  орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громадян та запобігати вчиненню правопорушень. Один такий поліцейський  обслуговуватиме територію, де проживає до 6 тисяч населення.

Громада ж візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи. Відтак, дільничний офіцер звітуватиме  не тільки перед керівництвом, але й перед місцевими мешканцями.
–    Ми презентували цей проєкт  головам територіальних об’єднаних громад,  практично всі вони підтримали його  і  у шістдесяти одній громаді активно його впроваджуємо, – зазначив Іван Іщенко.

Попередня публікаціяУ Вінниці близько півтисячі автомобілістів зібралися влаштувати новорічну ялинку. ФОТОРЕПОРТАЖ
Наступна публікаціяНа Вінниччині 70 нових хворих на коронавірус, 9 з них повторно