Сучасний комплекс автоматичного габаритно-вагового контролю, який  відсьогодні  розпочав роботу на Вінниччині біля с.Щітки на автомобільній трасі М-12, дозволить ефективно контролювати габаритно-вагові параметри транспорту та мінімізувати руйнування дорожнього покриття внаслідок порушення правил проїзду.

Варто зазначити, що автомобільна дорога міжнародного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (через м. Вінниця)  є однією з пріорітетних транспортних артерій, яка поєднує область з заходу на схід. Траса входить до проекту GoHighway, що єднатиме польські порти в Гданську із українськими в Одесі, Миколаєві та Херсоні.

Начальник Міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Вінницької та Житомирської областей Микола Грибан поінформував, що габаритно-ваговий комплекс на в’їзд в місто Вінниця — це вже другий такий в області: «Ще один був раніше відкритий в напрямку міста Умань  і працює цілодобово. На цій ділянці дороги є промислова зона, тому рух габаритно-вагового транспорту дуже інтенсивний».

Посадовець відмітив співпрацю з органами Головного управління Нацполіції у Вінницькій області. Відтак, на сьогодні у співпраці з ГУНП проведено близько 9 тисяч зважувань, починаючи з вересня цього року, виявлено приблизно 276 порушників та нараховано штрафів на суму приблизно 4 млн грн.

Нагадаємо, що протягом 2017-2019 рр. відремонтовано158,7 км траси М-12. У 2020 році ремонт шляхопроводу в межах області (25,6 км.)в повному обсязі завершено, повідомляють в ОДА Вінниччини.

Довідково:

Габаритно-ваговий контроль— це  контроль за проїздом великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування, який включає перевірку відповідності габаритно-вагових параметрів таких транспортних засобів установленим законодавством параметрам і нормам, наявності дозволу на рух за визначеними маршрутами, а також дотримання визначених у дозволі умов та режиму руху транспортних засобів.

Попередня публікаціяНа обїздній дорозі під Вінницею через зіткнення вантажівки та лековика ускладнений рух
Наступна публікаціяНа Вінничині на COVID-19 хворіють 7 343 жителя області