Робота сесії обласної Ради Вінниччини почалась з вшанування пам’яті про загиблих в зоні Операції Об’єднаних сил, хвилиною мовчання. Депутатів порахували одинацятьох не дорахувались. Отже з 84 депутатів в роботі брали участь 73.

Затвердили проєкт рішення «Про Програму економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2021 рік»

У програмі є серед іншого йдеться, про сприяння будівництву моста в районі Ямпіль-Косеуць, розвиток мережі транспортних комунікацій, реалізацію проєктів розвитку КП «Аеропорт Вінниця», впровадження ресурсно- та енергозберігаючих технологій тощо.
Капітальні та поточні ремонти доріг на 2, 8 мільярди гривень
У програмі йдеться, про забезпечення розвитку транспортної системи в області. Зокрема, в наступному році будуть проведенні капітальні, поточні ремонти та експлуатаційні утримання автомобільних доріг державного значення вартістю 2,8 млрд грн.

Експлутаційне утримання доріг

Крім цього, планують проведення робіт щодо відновлення заходів з експлуатаційного утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення протяжністю та здійснення ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення протяжністю 110 км та штучних споруд протяжністю 220,0 пог м.
Оновлення 25% рухомого складу на внутрішньообласних маршрутах
Також, планується оновлення до 25% рухомого складу на внутрішньообласних маршрутах загального користування.

Енергозберігаючі технології

Впровадження ресурсо- та енергозберігаючих технологій в системі життєзабезпечення населених пунктів сприятиме підвищенню ефективності споживання енергоресурсів та зменшенню витрат енергії на одиницю площі. Також це дозволить зекономити кошти при оплаті спожитих паливно-енергетичних ресурсів бюджетними та комунальними установами області, збільшити частки потужності котелень, які працюють на альтернативних видах палива до 18% та скоротити споживання природного газу бюджетними установами області на 30%.

Зміни та доповнення до проєкту рішення «Про обласний бюджет на 2021 рік»

На позачерговій 3 сесії обласної Ради під головуванням Вячеслава Соколового депутати 63 голосами затвердили низку змін і доповнень до проєкту рішення «Про обласний бюджет на 2021 рік», які були погоджені постійною комісією з питань економіки, фінансів та бюджету.

15% субвенці з держбюджету на ремонт доріг

Комісія запропонувала встановити, що 15 відсотків обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам використовуються на будівництво, реконструкцію, ремонт вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах на умовах співфінансування з місцевих бюджетів: не менше 15 відсотків від вартості проєкту; не менше 10 відсотків від вартості проєкту, якщо об’єкт збігається з автомобільною дорогою загального користування місцевого значення.

Депутати 48 голосами підтримали пропозицію Андрія Ковальова про збільшення відсотків до 20%.

20 мільйонів на проведення конкурсу проектів розвитку ОТГ та 5 мільйонів на безоплатний проїзд

До проєкту рішення обласного бюджету постійною комісією внесені зміни – направлені кошти в сумі 20 млн грн для проведення Конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Вінницької області. Також депутати підтримали пропозицію про передбачення 5 млн грн для надання компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування.

Отже, обласний бюджет на 2021 рік затвердили зі змінами та доповненнями.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Попередня публікаціяУ Вінницькому районі ювенальні поліцейські влаштували новорічне свято для дітей з багатодітної родини
Наступна публікаціяВітаємо віннничан з католицьким Різдвом!