14 грудня, в облдержадміністрації, пройшло засідання комісії з питань надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування підприємствам та організаціям, заснованим громадськими організаціями осіб з інвалідністю, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2007 р. № 1010 (зі змінами).

На порядку денному засідання розглядались заяви від громадської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» (УТОС) для отримання дозволу на право користування пільгами з оподаткування підприємству об’єднання громадян «Вінницьке учбово-виробниче підприємство українського товариства сліпих» м. Вінниця та «Барському учбово-виробничому підприємству  Українського товариства сліпих»; від Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Українське товариство глухих» (УТОГ) для отримання дозволу на право користування пільгами з оподаткування підприємству Вінницьке учбово-виробниче підприємство Українського товариства глухих, а також від ГО «Всеукраїнська організація союз осіб з інвалідністю України» про отримання дозволу на право користування пільгами з оподаткування підприємству об’єднання громадян «Ювінбест».

За результатами розгляду та аналізу поданих документів комісія вирішила надати дозвіл на право користування пільгами з оподаткування строком з 01.01.2021 по 31.12.2021 як таким, що відповідають встановленим критеріям, мають соціальну значимість і забезпечують працевлаштування осіб з інвалідністю:

  1. підприємству об’єднання громадян «Вінницьке учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих»;
  2. підприємству об’єднання громадян «Барське учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих»;
  3. підприємству Вінницьке учбово-виробниче підприємство Українського товариства глухих.

На сьогоднішній день, на даних підприємствах працює 211 осіб з інвалідністю.

Крім того, на розгляд комісії надійшло звернення громадської організації „Всеукраїнська організація союз осіб з інвалідністю України” для отримання дозволу на право користування пільгами з оподаткування підприємству об’єднання громадян „Ювінбест”.

Проте, за результатами розгляду комісія вирішила відмовити в наданні дозволу на право користування підприємству об’єднання громадян „Ювінбест” пільгами з оподаткування, так як було виявлено недостовірні дані у поданих підприємством документах.

 

Попередня публікаціяНові карантинні обмеження, від 19 грудня у Вінниці не проводитимуть весілля, не працюватимуть ресторани, кафе, музеї
Наступна публікаціяНа Вінниччині підірвали артснаряд який знайшли в Шаргородському районі