У Вінницькій області викрито факт реалізації на території України контрабандно переміщених через митний кордон держави наркотичних засобів та психотропних речовин.

Досудове розслідування встановило, що група осіб із використанням Telegram-каналів здійснювала збут наркотичних засобів та психотропних речовин на території України, в тому числі і у місті Вінниця, шляхом їх надіслання через служби експрес-доставок та розкладання «закладок».

При проведенні обшуків за адресами проживання фігурантів кримінального провадження у містах Києві та Одесі, виявлено значні розміри розфасованих речовин, а саме – кокаїн, героїн, MDMA (екстезі), PVP-альфа (солі), амфетамін, канабіс, ваги та засоби фасування, а також у місті Вінниця у особи, ймовірно причетної до сприяння по використанню коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Наразі затримано 6 осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, а також обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, проводиться комплекс необхідних слідчих дій щодо встановлення всіх обставин правопорушення та осіб, причетних до його вчинення, а також притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Наголошуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Попередня публікаціяНа Вінниччині падає кількість випадків захворювання на COVID -19
Наступна публікаціяСтався збій в системі Google, вінницькі школярі не мають доступу до акаунтів