У Вінниці тривають обговорення співпраці з французьким містом Діжон

9-10 грудня у Вінниці проходять заходи щодо подальших кроків співпраці з французьким містом Діжон. Сьогодні відбулась відеоконференція, під час якої серед іншого обговорювалось створення агрокластеру. Також йшлось про вдосконалення системи водопостачання та водовідведення у Вінниці.
Заходи відбуваються у рамках реалізації Проєкту децентралізованого співробітництва міста Вінниці та Вінницької області із м. Діжон, регіону Бургундія Франш-Конте, Франція. Відеоконференції проходять за участю представників Посольства Франції в Україні, компаній BETEN, VITAGORA, AGRONOV, кластеру EMS, аграрних підприємств, Вінницького національного аграрного університету. Також, на заході присутні представники дипломатичних установ, закладів вищої освіти, кластеру EMS та рядом аграрних підприємств.
Присутніх привітав заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.
«Ми маємо ряд зустрічей в рамках дводенного робочого візиту французьких партнерів, під час яких обговорюємо основні напрямки співпраці, що були ініційовані Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим. Серед них – створення агрокластеру, діяльність кластеру EMS, модернізація систем водопостачання Вінниці. На завтра запланована робота по університетській співпраці щодо створення агрохабу з Вінницьким національним аграрним університетом, Вінницькою міською радою та університетом Agrosup Діжон», – розповів Андрій Очеретний.
В проект включили питання постачання питної води та водовідведення
«Питання, які включені до Проєкту децентралізованого співробітництва є надзвичайно важливими та актуальними для міста та Вінницької області. Створення агрокластеру, агрохабу для Вінницького регіону має надзвичайно важливе значення, адже Вінницька область є аграрним регіоном, і досвід наших французьких партнерів є досить корисним. Я впевнений, що в перспективі ми матимемо позитивний результат. Інші питання, які є складовою проекту, – покращення системи питного водопостачання та водовідведення міста та питання управління водними ресурсами. Як на мене, це стратегічні питання», – зазначив перший заступник голови Вінницької обласної ради Володимир Кістіон.
Президент компанії BETEN Ingenierie Жан Рош зазначив, що вже добре знайомий з Вінницею, адже співпраця розпочалась з 2019 року.
«Звичайно, і місто Вінниця, і Вінницька область, і французька сторона хотіли швидше розвивати цей проєкт, але, на жаль, через коронавірус відбулись певні затримки. Другою причиною відстрочення проєкту, є те, що відбулись вибори у наших країнах. Нам пощастило з результатами виборів: і у Франції, і в Україні особи, які були на початку співробітництва, залишилися на своїх посадах, і тому ми можемо сподіватися, що той час, який ми втратили на початку співробітництва, ми зможемо швидко наздогнати», – каже Жан Рош.
Довідково:
Компания BETEN International была создана в 1996 г. Жаном Рошем на базе бывшего инжинирингового предприятия, работавшего сначала во Франции, а затем и за ее пределами в различных сферах, таких как промышленность, военное дело, ядерная энергетика, фармацевтика и сфера услуг. Читати більше тут.
Попередня публікаціяПасічники Вінниччини отримають понад 23 мільйони гривень державної дотації
Наступна публікаціяВінничан навчать убезпечувати себе від інформаційних маніпуляції