Змагання Чемпіонату України зі спортивного орієнтування проходили 5-6 в м. Києві (Пуща Водиця). У змаганнях взяло участь 410 спортсменів, команда області складалася із дев’яти найсильніших спортсменів – вихованців Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №2. Найкращі результати серед вінничан були у представників категорії юнаків: Гліб Козловський  виборов золоту медаль у середній дистанції, Владислав Жуковський здобув 2 срібні медалі  – у короткій та  в середній дистанції.

Серед дорослих (жінки) Катерина Дзема посіла 4 і 5 місце, Олена Мироненко – 5 місце (тренер спортсменів – тренер-викладач МДЮСШ № 2 – Пронтішева Людмила Павлівна).

Спортивне орієнтування – вид спорту, в якому учасники за допомогою спортивної карти і компаса проходять невідому їм дистанцію через контрольні пункти, які розташовані на місцевості. Результати визначаються за часом проходження дистанції (в певних випадках з урахуванням штрафного часу) або за кількістю набраних очок.

Спортивне орієнтування в області розвивається у 5 районних секціях та одному відділенні ДЮСШ. Цим видом спорту займається близько 130 вихованців спортивних шкіл, з якими працюють 6 тренерів. До складу збірної команди України входять 5 спортсменів, повідомляють в ОДА Вінниччини.

Попередня публікаціяНа Вінниччині горів дах житлового будинку
Наступна публікаціяНа Вінниччини 165 випадків захворювання на коронавірус, у Вінниці 86