У Вінниці поліція затримала зловмисника за вимагання коштів у вінничанина.
6 грудня працівники управління карного розшуку обласного главку поліції спільно з колегами Лівобережного відділення поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД у Вінниці затримали зловмисника, який шляхом застосування сили та погроз вимагав неіснуючий борг у вінничанина. Через несплату сума боргу щодня збільшувалась. Зловмисника затримали одразу після отримання ним частини коштів поблизу залізничного вокзалу.
До поліції звернувся 45-річни й вінничанин з заявою про те, що малознайомий йому чоловік вимагає у нього неіснуючий борг та погрожує фізичною розправою.
За словами т.в.о начальника Лівобережного відділення поліції Олександра Яворського, затримання відбулось одразу після зустрічі зловмисника з потерпілим, під час якої останній передав вимагачу частину боргу в розмірі 2 500 гривень. 52-річного правопорушника затримали КОРДівці, коли він підійшов до автомобіля таксі. Раніше затриманий потрапляв в поле зору поліції за вчинення адміністративних правопорушень.
Правопорушник затриманий у процесуальному порядку за ч.2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання) та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою. За таке правопорушення передбачено до 7 років ув’язнення, повідомляє поліція Вінниччини.
Попередня публікаціяПоліцейські Вінниччини організували благодійну акцію допомоги дітям з кризових сімей та інтернатів
Наступна публікаціяАфіша проєкту «Культура онлайн» на 7 – 12 грудня