На національному етапі інженерних змагань «EBEС 2020» Вінницький національний технічний університет представляла команда студентів факультету ІТКІ «GoldenStudents» у складі Андрія Ісакова (кафедра ПЗ, гр.1ПІ-18б), Андрія Капацина (кафедра КН, гр.3КН-18б), Максима Базалицького (кафедра КН, гр.3КН-18б) та Романа Гнатенка (кафедра КН, гр.3КН-18б). Про це повідомляє часопис ВНТУ Імпульс.

Команда змагалася в номінації «Case Study».

На Всеукраїнський тур пройшло всього 4 команди: Вінниця (ВНТУ), Київ (КПІ), Львів (ЛНУ) та Запоріжжя (ЗНТУ).

Наша команда здобула 2-ге місце, відставши від львів’ян на 13 балів та випередивши Київ на цілих 40 балів. Третє та четверте місце взяли Київ та Запоріжжя відповідно.

Варто зазначити, що для напряму «Case Study» змагання проходили в режимі он-лайн. Це було певним випробуванням як для учасників, так і для організаторів, але все відбулося без технічних неполадок.

Презентації та завдання були англійською мовою, з цим у наших студентів проблем не виникало.

Андрій Ісаков ділиться спогадами, про участь в Національному турі інженерних змагань:

«Ми працювали над двома досить песимістичним завданнями: «Saving the Earth» («Врятувати Землю») та «New City of Restored Earth» («Нове місто відновленої Землі»). Проте, було цікаво дізнатися ті речі, з якими я б просто не зіткнувся інакше. Наприклад, що в деяких містах існують car-free days (вільні від машин дні) та car-free cities (вільні від машин міста), чи, наприклад, що сонячну енергію все-таки використовують у промислових цілях — нею плавлять метал, розкладають метан, щоб добути гідроген, створюють наноматеріали, досягаючи температури 3500°C («сонячні печі», кому цікаво). Участь у змаганнях – цікавий і корисний досвід. Тепер готуємося до змагань наступного року. І слухаємо хорошу музику, яку рекомендуємо всім: Dave Brubeck – Take Five, N. Paganini – Allegro maestoso, Richard Strauss – Also sprach Zarathustra, Квітка Цісик. До зустрічі на інженерних змаганнях EBEС 2021!».

 

Попередня публікаціяПоліція просить допомогти встановити обставини наїзду на пішохода на Вінниччині
Наступна публікаціяВінничанина Володимира Гуравського привітали зі 100 річним ювілеєм