Нагадаємо, що ще 14 квітня рятувальники Вінницької області вирушили у зону відчуження біля Чорнобильської АЕС.  Допомагати колегам боротися з вогнем вирушили 36 рятувальників із семи районів області. А вночі 19 квітня ще понад сто осіб та майже три десятки спецтехніки з Вінниччини вирушили на допомогу колегам.

Візуальна ода мужності пожежних, які три тижні, ризикуючи життям та здоров’ям, виборювали у вогню право Зони на відродження. І перемогли. Саме так свою художню роботу – колаж «EcoPrzewalskii», зроблений із тисячі фотографій ліквідації масштабних пожеж на території Зони відчуження у квітні 2020 року, охарактеризувала майстриня Олеся Геращенко.

На картині зображений символ регенерації Чорнобилю після катастрофи 1987 року – кінь Пржевальського. Більше 20-ти років тому саме ліси чорнобильської зони стали прихистком для 36 тварин цього вимираючого виду. Сьогодні ж, у Зоні їх налічується вже біля 150.

Хоч Чорнобильська зона і повертається до свого природного стану, проте пожежі, які щороку спалахують у цих лісах, продовжуть нести загрозу як для тварин, так і для людей. Тож, щоб нагадати світові про героїв сьогодення, які ліквідовують пожежі на території Зони відчуження, у Національному музеї «Чорнобиль» створено інтерактивний музейний мультимедійний науково-інформаційний проект – постійно діючу віртуальну виставку «ВОГОНЬ ЧОРНОБИЛЯ 1987-2020».

Зокрема, у розділі «Природний заповідник» можна знайти художній колаж, зроблений із тисячі фотографій ліквідації лісових пожеж у Чорнобильській зоні, який авторка Олеся Геращенко присвятила мужності українських вогнеборців.

Детально роздивитися художній колаж, максимально збільшивши зображення, можна на сайті музею за посиланнямhttps://sites.google.com/view/chornobylfire/чорнобильська-зона/природний-заповідник

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці правоохоронці викрили нарколабораторію. Фото
Наступна публікаціяПроект «Культура онлайн» на Вінниччині, розклад на тиждень