Прокурор у суді довів, що в квітні 2019 року обвинувачений, під час вживання з потерпілим алкогольних напоїв, у ході суперечки, спочатку завдав йому тілесні ушкодження, а потім привів його до річки. Біля річки розуміючи, що потерпілий знаходиться в стані сильного алкогольного сп’яніння, не може в повній мірі керувати своїми діями та чинити опір, діючи цілеспрямовано та свідомо, несподівано завдав йому низку ударів по різним частинам тіла. Від ударів потерпілий впав у воду обличчям донизу, втратив орієнтацію та захлинувся водою.

Через декілька днів, щоб приховати злочин, чоловік вчинив вбивство жінки, яка була свідком попереднього злочину.  

Дії засудженого кваліфіковані за ч. 1 ст. 115 КК України                               («Умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині») та п. п. 9, 13 ч. 2 ст. 115 КК України («Умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині, вчинене з метою приховати інший злочин, особою, яка раніше вчинила умисне вбивство»).

Правову оцінку діям обвинуваченого надано Хмільницьким міськрайонним судом, який визнав його винуватим у скоєнні цих злочинів та засудив до 15 років позбавлення волі.  

Вінницьким апеляційним судом вирок Хмільницького міськрайонного суду залишено без змін, повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Попередня публікаціяУ Вінниці понад 10 тисяч людей отримають муніципальну допомогу
Наступна публікаціяПонад 790 мільйонів гривень податку за землю сплатили на Вінниччині