У Вінниці дослідники відшукали триметровий підземний хід. Спільнота «Тіні. Вінниця» під час обстеження району Садків знайшли чергову знахідку, а саме підземний хід. Під час візуального огляду закинутого будинку, яка була збудована на початку 20 сторіччя був виявлений цегляний тунель.

На перший огляд дослідники пояснюють, що хід є типовим міським тунелем з його звичними параметрами, а саме висотою 1,2 метра та шириною один метр 40 сантиметрів. Саме такі параметри тунелів зустрічаються дослідниками майже по всій центральній частині міста. Наразі тунель знаходиться у збереженому стані, але потерпає від підтоплення через відкритий доступ до підвальної частини будинку.

За словами дослідників є версія, що даний хід веде у магістраль, яка знаходиться за цегляною перегородкою. Дана магістраль йде в районі Садків та вінничани часто розповідають, що не раз потрапляли на ці тунелі ще у 80-х роках минулого сторіччя виходи з яких зустрічаються в приватних будинках.

Сам хід має довжину не більше трьох метрів, але склепіння не дивлячись на наявність води знаходяться у гарному стані. Надалі від будинку хід йшов під інші приватні будинки та гіпотетично може поєднуватись з іншою магістраллю, яка знаходиться поруч.

Попередня публікаціяУ Вінниці прибирали Лісопарк від сміття. Відео
Наступна публікаціяУ Вінниці тимчасово перенесли тролейбусну зупинку. Фото