У Вінниці стали відомі переможці конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Про це повідомляє Вінницька міська рада.

В цьому році у Вінницькій міській об`єднаній територіальній громаді проведено вже шостий конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Його формат особливий тим, що мешканці міста безпосередньо долучаються до розподілу коштів місцевого бюджету на реалізацію проектів.
«За ініціативи міського голови Сергія Моргунова, Вінницькою міською радою у 2016 році в нашому місті було впроваджено одну з європейських практик – учасницького бюджетування, яке є інструментом прямої демократії, за допомогою якого громадяни міста взяли участь у прийнятті рішень щодо розподілу бюджетних коштів для розвитку та розбудови рідного міста. Мешканці активно до нього долучаються, і це говорить про те, що у нас багато небайдужих вінничан, які хочуть покращити наше місто. Оскільки до нас приєднується сім прилеглих сіл, міський голова Сергій Моргунов дав доручення збільшити бюджет конкурсу ще на 2 млн грн для реалізації проєктів в 2022 році», – каже секретар міської ради Павло Яблонський.
Для реалізації проектів-переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» у 2021 році в бюджеті Вінницької міської ОТГ передбачається 8 мільйонів гривень. Обсяг бюджету розподіляється у наступному співвідношенні: 80% – на великі проєкти та 20% – на малі.
Цього року у зв’язку із пандемією COVID-19 голосування за проєкти конкурсу відбувалося онлайн. З 1 по 15 жовтня в електронному вигляді проголосувати можна було на сервісі вебплатформи e-DEM «Громадський бюджет – Вінниця». За проекти вінничани віддали загалом 19 094 голосів: за великі проекти – 12 556 голосів, за малі – 6 538 голосів.
Серед великих проєктів Координаційної ради конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської ОТГ» визначила таких переможців:
1.PNG
2.PNG
Серед малих проєктів Координаційної ради конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської ОТГ» визначила таких переможців:
01.PNG
02.PNG
03.PNG
Попередня публікаціяСьогодні у Вінниці трамвай святкує своє 107-річчя з моменту заснування. ФОТОРЕПОРТАЖ
Наступна публікаціяНа Вінниччині поліцейські розшукали водія, який травмував пішохода та втік з місця автопригоди