Більшість опитаних не вважає, що нинішні партії та політики мають бездоганну репутацію – свідчать результати опитування “Київського міжнародного інституту соціології” КМІС.

Більшість українців (близько 70%) вважає, що жоден політик або партія в країні не мають “бездоганної репутації”. При цьому, з корупцією половина опитаних асоціюють партію Європейська солідарність і п’ятого президента Петра Порошенка, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Партії

Українцям запропонували обрати п’ять партій і політиків, які, на їхню думку, найбільше замішані в корупційних скандалах, асоціюються з Євросоюзом, а також мають “бездоганну репутацію”.

Найбільш “корумпованими” партіями респонденти назвали Європейську солідарність (49,2%), Батьківщину (32,4%), ОПЗЖ (30,7%), Опозиційний блок і Слугу народу (14,3 і 13,6%).

З ЄС приблизно у половини опитаних (53,5%) асоціюється партія Європейська солідарність, СН і Батьківщина набрали близько 20% голосів. При цьому, більшість українців (71,1%) сказали, що жодна партія не має в їхніх очах бездоганної репутації.

Політики

Аналогічно жителям країни запропонували назвати десять політиків, яких найбільше підозрюють у причетності до корупції, а також тих, які мають “бездоганну репутацію”.

Велика частина опитаних заявила, що з корупцією у них асоціюються Петро Порошенко (52,9%), глава фракції Батьківщина Юлія Тимошенко (35,2%) і нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук (29,5%). Далі йдуть співголова фракції ОПЗЖ Юрій Бойко (24%) і нинішній президент Володимир Зеленський (10,4%).

Також більше половини респондентів (67,8%) зазначили, що не можуть говорити про бездоганну ділову репутацію жодного з політиків.

Опитування проводилося з 8 до 15 жовтня серед 1009 респондентів старше 18 років із 73 населених пунктів у всій Україні за допомогою особистих інтерв’ю із використанням планшетів. Статистична похибка не перевищує 3,1%.

За даними вересневого опитування КМІС, рейтинг Слуги народу з квітня впав на 11%, а до Ради на виборах повинні пройти п’ять партій.

Джерело: Ліга.новини

Головне фото BBC.com

Попередня публікаціяУ Вінниці мер оглянув виробничі потужності молодого підприємства «Фруктона-ВН». Фото
Наступна публікаціяНа Вінниччині затримали зловмисника, який викрав ювелірні прикраси та 22 000 гривень з будинку