На Вінниччині поліцією зафіксовано 143 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.

Впродовж минулої доби надійшло 10 таких повідомлень. Наразі розслідується вісім кримінальних провадження: за фактами підкупу виборців, нанесення тілесних ушкоджень кандидату в депутати, хуліганств, перешкоджання здійсненню виборчого права.
На порушників виборчого законодавства складено 22 адміністративних протоколи.

Переважна більшість адміністративних правопорушень стосувалися відсутності вихідних даних в агітаційних матеріалах – відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск (ч.2 ст.212-13 КУпАП), порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами ( ч.2 ст.212-10 КУпАП), порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації ( ч.2 ст.212-14 КУпАП). За такі правопорушення передбачено штраф до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З 5 вересня підрозділами поліції Вінниччини відкрито 12 кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень в сфері виборчого законодавства, за чотирма фактами інформація не знайшла свого підтвердження, за рештою – тривають розслідування.

Попередня публікаціяНа Вінниччині внаслідок пожежі загинув чоловік
Наступна публікаціяНа Вінниччині розшукали 14-річного підлітка