Вчора, 15 жовтня, у Вінницькій обласній прокуратурі відбулась робоча зустріч із представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, на якій обговорено напрями співпраці у сфері захисту прав і свобод людини у місцях несвободи.

Основні напрямки такого співробітництва між органами прокуратури та Офісом Омбудсмана закріплено Меморандумом, підписаним Іриною Венедіктовою та Людмилою Денісовою 1 липня 2020 року.

На виконання положень вказаного Меморандуму керівник Вінницької обласної прокуратури Олександр Бутович, його заступники Антон Ковальський та Олександр Смуригін, в.о начальника відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Вікторія Гунько, в.о  начальника відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації Ярослав Славінський, разом із представником Уповноваженого Верховної ради України з прав людини у центральних областях Валерієм Ольховим узгодили спільний план заходів щодо дотримання прав осіб у місцях несвободи Вінниччини. Визначено контактних осіб для проведення консультацій і підготовки пропозицій щодо спільної реалізації завдань та заходів визначених цим Меморандумом.

Цьогоріч за результатами наглядових заходів на цьому напрямі прокурорами внесено понад 250 документів реагування, до відповідальності притягнуто близько 150 працівників кримінально-виконавчої служби, органів національної поліції та інших посадових осіб. Відповідні заходи реагування вживались і за результатами моніторингових візитів представників Омбудсмана.

Очільник відомства Олександр Бутович висловив впевненість, що й надалі спільна робота сприятиме попередженню вчинення, виявленню та оперативному припиненню порушень в діяльності правоохоронних органів, запобіганню катуванням, нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню, повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Попередня публікаціяУ Вінниці відправили чергову чотиритонний гуманітарний вантаж на передову
Наступна публікаціяУ Вінниці поліція розшукала викрадача велосипеда