Вінничани зможуть подивитись найкращі стрічки польського кінематографу онлайн, повідомляє Урядова організація “Польський інститут у Києві”. Адже вже завтра, 16 жовтня, почнеться показ фільмів ювілейного п’ятнадцятого фестивалю «Дні польського кіно».
“Подивимося разом найцікавіший доробок польського кінематографу останніх двох років удома. Додавайтеся у подію, щоб отримувати нагадування та інформацію про фільми. На онлайн платформі ми покажемо чотири різножанрові повнометражні польські фільми. Ці стрічки вже здобули нагороди на престижних міжнародних фестивалях, визнання глядачів та світової кінокритики”, – зазначають організатори.
Платформа для перегляду онлайн: http://polskino.takflix.com/
ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ:
 16 жовтня о 19.00
Тіло Христове / Boże Ciało (офлайн), стрічка-номінант на премію «Оскар».
Польща | 2019 | 115′
Жанр: психологічна драма
Режисер: Ян Комаса
Актори: Бартош Бєлєня, Олександра Конєчна, Еліза Рицембель
Правовласник: New Europe Film Sales
Історія 20-річного Даніеля, який зазнає духовної трансформації під час перебування у юнацькій колонії. Злочин, який він скоїв, стає на заваді його вступу до семінарії. Після дострокового звільнення, хлопця відправляють працювати до теслярної майстерні, але той не думає полишати свою мрію і, перевдягаючись у священника, вирушає відправити Cлужбу у сільській церкві…
Лауреат 44 Фестивалю польських художніх фільмів у Ґдині («Найкраща режисура» та «Приз глядацьких симпатій»).
Номінант на премію «Оскар» за «найкращий міжнародних художній фільм» 2019 року.
 17 жовтня о 19.00
Ікар. Легенда про М’єтка Коша / Ikar. Legenda Mietka Kosza
Польща | 2019 | 122′
Жанр: біографічна драма
Режисер: Мацєй Пєпшиця
Актори: Давід Оґроднік, Ципріян Ґрабовський, Пйотр Адамчик
Правовласник: Intramovies
М’єтек втрачає зір ще дитиною. Мати віддає його на виховання до центру для незрячих дітей, де порядкують монахині. Там він дізнається, що музика може бути способом бачення та зв’язку зі світом. Він навчається класичній грі на фортепіано, доки не
відкриває для себе творчість Білла Еванса. Відтоді він бачить перед собою одну мету – стати найкращим джазовим піаністом у Польщі.
Лауреат «Срібних Левів» та кількох індивідуальних відзнак 44 Фестивалю польських художніх фільмів у Ґдині, а також Польської кінопремії «Орли».
 18 жовтня о 19.00
Ніщо не минає / Nic nie ginie
Польща | 2019 | 71′
Жанр: комедійна драма
Режисер: Каліна Алабрудзінська
Актори: Зузана Пулавська, Міхал Сурош, Пйотр Пацек
Правовласник: MEDIA MOVE
Клаудія, загнана у кут критикою матері, одержима прагненням допомогти іншим. Пшемек обожнює Польщу і ненавидить дурних людей. Тобто усіх. Донателло любить прісноводних черепах, Актор – лише себе. Майя живе як сказав Neflix. Усі вони беруть участь курсі терапії під турботливим наглядом Ремка. І творять найсмутнішу комедію року.
 23 жовтня о 19.00
Наднова / Supernova
Польща | 2019 | 78′
Жанр: трилер
Режисер: Бартош Круглік
Актори: Марек Браун, Марцін Гицнар, Марцін Зажечни
Правовласник: IKH
Три чоловіка, одне місце і одна подія, яка змінить життя кожного з них. Універсальна історія, заснована на реальних подіях, розповідає про кілька годин із життя сільської громади. Фільм показує стан людини, яка опинилася у пограничній ситуації, та змушує замислитися, чи випадково все відбувається у нашому житті. Кривава історія, що коливається на межі драми, трилеру та фільму-катастрофи.
Лауреат 44 Фестивалю польських художніх фільмів у Ґдині за «найкращий режисерський дебют».
 24 жовтня о 19.00
Залізний міст / Żelazny most
Польща | 2019 | 84′
Жанр: мелодрама
Режисер: Моніка Йордан-Млодзяновська
Актори: Юлія Кійовська, Лукаш Сімлят, Бартоломей Топа
Правовласник: TVP
Драматична історія про трьох героїв, пов’язаних любовними стосунками. Кацпер, який працює бригадиром на шахті, має роман з дружиною свого друга Оскара – теж шахтаря. Щоб мати можливість зустрічатися зі своєю коханкою Магдою, Кацпер відправляє Оскара працювати у віддалених та небезпечних ділянках шахти. Під час їх чергового побачення у шахті трапляється аварія, і Оскар опиняється відрізаним в обваленому хіднику…
 25 жовтня о 14.00
Легіони / Legiony (офлайн)
Польща | 2019 | 140′
Жанр: військова мелодрама
Режисер: Даріуш Гаєвський
Актори: Себастьян Фабіянський, Вікторія Волянська, Бартош Ґельнер
Захоплююча історія про покоління воїнів 1914-1916 років, яке здобуло незалежність Польщі. Ця пригодницька стрічка знята із застосуванням найсучасніших кінотехнік. Історія про молодих людей, які не вагаючись кинулись у боротьбу за відновлення державності, а також про тих, хто усвідомив, що лише у вільній Польщі вони здійснять свої мрії.
Попередня публікаціяУ Вінниці через зіткнення двох автівок постраждав пішохід
Наступна публікаціяУ Вінниці родини загиблих учасників АТО/ООС та учасників Революції Гідності отримають муніципальну допомогу