Сьогодні виконком міської ради ухвалив рішення щодо початку опалювального періоду. У житлових багатоквартирних будинках тепло почнуть подавати починаючи з 19 жовтня. У закладах соціальної сфери опалення включається з минулого тижня згідно з заявками адміністрацій, повідомляє Вінницька міська рада.
Протягом останніх років у дошкільних та шкільних закладах, а також в медичних установах Вінниці опалювальний період розпочинається раніше, ніж в житловому фонді. Цей рік не став винятком. Подача тепла вже розпочалася.
КП «Вінницяміськтеплоенерго» почало включати опалення в заклади соціальної сфери відповідно до заявок, які надходять від керівників закладів.
Для вчасного початку  опалювального сезону у Вінниці в міжопалювальний період проводились численні заходи з підготовки підприємств житлово-комунальної сфери до зими, здійснювалась комплексна перевірка стану тепломереж,  а саме: гідравлічні випробування теплових мереж, заміна старих труб на нові з ізоляцією, за необхідності ремонт слабких ланок мереж, які були виявлені після проведення гідравлічних випробувань, а також заповнення систем водою.
Такі заходи дають змогу заздалегідь виявити проблемні ділянки та своєчасно усунути недоліки, тому з кожним роком кількість аварійних поривів на мережах під час запуску опалення стає все менше.
Разом з тим, враховуючи зношеність великої кількості трубопроводів,  під час початку опалювального сезону стаються аварії на мережах, що відтерміновує появу тепла у квартирах. Якщо порив труби відбувся в середині будинку, то її відремонтувати мають управляючі компанії або ОСББ. У випадку аварії на трубопроводі, який йде до будинку, її ліквідацією займається теплопостачальне підприємство.
Нагадаємо, що відповідно до нормативів, підставою для початку опалювального сезону є середньодобова температура повітря, яка тримається нижче позначки +8 С0 упродовж трьох діб.
Попередня публікаціяУ Вінницькому районі з криниці виловили тіло чоловіка
Наступна публікаціяВінничани зможуть взяти на прокат інвалідний візок, милиці та інші засоби реабілітації