Вчора, 13 жовтня, відбулась велика пресконференція вінницької партії. На ній лідери вінницької політсили Микола Філонов і Віктор Бронюк підбили проміжні підсумки виборчої кампанії та надали розголос проблемам, які найбільше непокоять мешканців Вінницької області.

В процесі комунікації з виборцями, окрім традиційних проблем на кшталт відсутності високооплачуваної роботи, поганої інфраструктури, недостатньої якості медичного обслуговування, безробіття в селі, низьких цінах на молоко тощо, мешканців Вінницької області непокоїть можливе продовження адміністративно-територіальної реформи.

“Люди в районах досі обговорюють поділ області на шість районів, особливо в частині того, що вінничан ніхто про їх думку з приводу укрупнення районів не запитував. Тому їх відверто лякає, що така ж ситуація може трапитись з областю, якщо влада вирішить об’єднати Вінницьку, Хмельницьку і Тернопільську область в “Подільський регіон” з центром у Хмельницькому” – сказав Віктор Бронюк.

Підігрівається ця тема періодично і у ЗМІ. Журналісти все частіше піднімають тему про наміри влади завершити адміністративно-територіальну реформу актом об’єднання областей у регіони.

“Партія Вінничан” повністю підтримує реформу децентралізацію, як основну дієву реформу за останні роки, особливо у частині передачі повноважень і ресурсів на місця, але ми категорично незгодні з тим, щоб Вінницьку область ліквідовували як окрему адміністративно-територіальну одиницю. Вінниця має залишитися обласним центром, – заявив голова обласної організації вінницької партії Віктор Бронюк на пресконференції 13 жовтня.

Історично склалося так, що ще у часи існування Подільської губернії Вінниця була її найбільшим містом. І згодом саме до Вінниці було перенесено губернський центр перед формуванням округів та областей. Причина – у вигідному географічному розташуванні нашого міста, яке перебуває на перехресті торгових шляхів з Києва на Одесу, Західну Україну та Молдову. Саме у Вінниці ще на початку ХХ століття зорганізувався один з найбільших на Правобережній Україні хлібний ринок.

Зміцнила своє становище Вінниця й у ХХІ столітті, адже неодноразово визнавалася найкомфортнішим містом України, випереджаючи сусідні обласні центри за усіма показниками.

Тому нас теж непокоїть тенденція переведення деяких територіальних підрозділів та управлінь влади до інших міст. Вочевидь, на центральному рівні у сусідніх обласних центрів є більш серйозні лобісти в органах центральної влади.

Віктор Бронюк зазначив, що деякі представники влади називають цю інформацію фейком, попри те, що про такий варіант реформи заявляли перші особи партії влади. Мова йде про заяви голови партії “Слуга народу” Олександра Корнієнка.

ЧИТАТИ: У Слузі народу планують об’єднати області в регіони

Ми знаємо, що на сьогодні цю реформу відклали, але ніхто ж від неї не відмовився. І не сказав на офіційному рівні, що укрупнення областей в регіони не буде.

Нас така байдужість до думки вінничан не влаштовує. Тому ми – “Партія Вінничан”, у разі продовження адміністративно-територіальної реформи будемо наполягати на тому, щоб центром цього регіону була саме Вінниця, як найбільш перспективне місто Поділля.

“Ми маємо гарний і показовий приклад, коли громада не змовчала і з допомогою двох вінницьких депутаток ВР відстояла Жмеринський район. Переконані – мешканці Вінниці та Вінницької області повністю підтримають нашу позицію по захисту і збереженню Вінницької області”, – підкреслив перший номер “Партії Вінничан” до Вінницької міської ради Віктор Бронюк.
Попередня публікаціяУ Вінниці стартував чемпіонат серед дорослих зі спортивної акробатики. Відео
Наступна публікаціяНа Вінниччині знайшли два артилерійські снаряди