Вчора у Вінниці представник Комітету виборців України у Вінниці відповів на питання журналістів. «Проголосувати зможуть усі. Навіть з температурою, здорові і хворі. Адже Конституція України гарантує право кожному громадянину обирати та бути обраним»- говорить представник Комітету виборців України Владислав Телень.

Сьогодні, 5 жовтня, Вінницькому Пресклубі відбулась розмова про місцеві вибори з серії: “Вінницький місцевий вибір 2020”
Однією з тем представлених на прес-конференції, було питання роботи виборчих дільниць та готовність виборчих комісій.
«Дев’ятого жовтня-всі виборчі дільниці мають бути готові»- говорить Владислав Телень.

Загалом, у Вінницькій області більш ніж 1600 виборчих комісій з урахуванням спеціальних дільниць у лікарняних установах.
«Проголосувати зможуть усі. Навіть з температурою, здорові і хворі. Адже Конституція України гарантує право кожному громадянину обирати та бути обраним»- говорить представник Комітету виборців України Владислав Телень.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня, триватимуть з 8:00 до 20:00. Всі виборчі дільниці, 22 жовтня, повинні отримати бюлетені. Виборці отримають чотири бюлетені різного кольору.

Перший бюлетень- сільський, селищний, міський голова, другий- кандидати в обласну раду, третій – районна рада та четвертий- місцева рада. Одразу, як списки виборців потраплять на дільницю, кожен бажаючий зможе перевірити себе у списках безпосередньо на місці голосування, або на сайті державного реєстру виборців.

Стосовно безпеки під час проведення місцевих виборів 2020. На кожну комісію має бути безконтактний термометр. Члени комісії отримають захисні маски та щитки. У лікарняних установах, члени комісії працюватимуть у захисних костюмах.

Євгеній Горохов

Попередня публікаціяПараатлетка з Вінниччини стала абсолютною чемпіонкою віртуального чемпіонату світу з бойових мистецтв
Наступна публікаціяНа Вінниччині у вересні поліцейські виявили понад 4 тисячі порушень ПДР