У Вінниці з’явиться власна міська ПЛР-лабораторія на виявлення та тестування COVID. Про це повідомляє мер міста Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбуці.

До кінця місяця у Вінниці запрацює власна міська ПЛР-лабораторія. Сьогодні проінспектував роботи з реконструкції приміщення у лікувально-діагностичному центрі на Київській, де розміститься відділ діагностики.

При максимальних потужностях лаборанти зможуть перевірити 600 зразків за добу. Чим більше будемо проводити тестів і виявляти COVID-19, тим швидше зможемо локалізувати поширення інфекції. Тому створення ПЛР-лабораторії був одним з ключових пунктів медичного блоку нашої антикризової програми «Вінничани важливі».

На її облаштування ми виділили кошти з бюджету громади. Медики працюватимуть на новітньому обладнанні. Кажуть, що готові приступити до роботи: пройшли відповідне навчання.

Лабораторія зможе робити дослідження і на виявлення інших збудників хвороб. Це важливий внесок у підготовку системи охорони здоров’я до можливих спалахів епідемій.

На изображении может находиться: на улице

Попередня публікаціяНа Вінниччині у ставку знайшли тіло потопельника
Наступна публікаціяПараатлетка з Вінниччини стала абсолютною чемпіонкою віртуального чемпіонату світу з бойових мистецтв