У Вінниці розгортають нові ліжка для хворих з COVID-19. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У Вінниці продовжується зростати рівень захворюваності на COVID-19. Наразі у місті хворіє вже 1032 пацієнти. Ліжка, передбачені для лікування хворих з коронавірусом, заповнені на 98 %. Тому наразі в місті триває перепрофілювання інших відділень: готують 60 ліжок у відремонтованому відділенні ТМО «Фтизіатрія» з окремим входом, де після капремонту не було пацієнтів з туберкульозом. Зараз там завершується монтаж системи забезпечення киснем. Також додатково розгортають для дорослих до 20 ліжок у Вінницькій центральній районній клінічній лікарні.

Сьогодні директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш розповів, що у Вінниці продовжується збільшення захворюваності на COVID-19. Якщо минулого понеділка був показник захворюваності на сто тисяч населення 157 випадків, то на сьогодні, на 5 жовтня, він складає 198.

«Наразі вінничан лікують у найближчих районах, у суботу та неділю нас підстраховували Тульчинський, Гайсинський, Калинівський, Шаргородський, Барський і Тростянецький райони. Сьогодні з 8-ї години ранку приймає Вінницька районна лікарня, вона за вихідні трохи розвантажилася. Сьогодні ми будемо аналізувати пацієнтів, які перебувають у МКЛ №1 та №3, та готувати до виписки тих, хто може продовжити лікуватись вдома», – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Планується, що на цьому тижні мають запрацювати 60 ліжок у відремонтованому відділенні ТМО «Фтизіатрія». У ньому після капітального ремонту не було пацієнтів з туберкульозом. Зараз там завершується монтаж системи забезпечення киснем. Відділення має окремий вхід у приміщення.

Наразі під контролем сімейних лікарів перебуває 1356 осіб, з них 548 вінничан – це пацієнти з встановленим діагнозом, 257 – з підозрою на COVID-19 під амбулаторним спостереженням, 550 – контактні громадяни. Не захворіли під час проходження двотижневої самоізоляції та не захворіли 4 173 особи.

Нагадаємо, що за рішенням державної комісії з ТЕБ та НС від 1 жовтня 2020 року №34 у Вінниці встановлено «помаранчевий» рівень епідеміологічної небезпеки. Це рішення вступає у дію з сьогоднішнього дня.

Загалом у Вінниці з початку епідемії лабораторно підтверджено 3436 випадків інфікування ковідом. Одужало 2349 (68,4%). Померло 55 осіб. Це дані станом на 4 жовтня. Відсоток летальності від ковід у Вінниці складає 1,6%, коли по Україні цей показник становить 2%. Відсоток тих, хто одужав у Вінниці 68,4% (23449), по Україні цей відсоток 44,6%.

Попередня публікаціяУ Вінниці ресторатори та готельєри розробили концепт міського стандарту гостинності
Наступна публікаціяНа Вінниччині поліцейські затримали молодика котрий ножем завдав односельцю тілесні ушкодження