Після місцевих виборів можуть об’єднати області. Чи залишиться Вінниця обласним центром?

Нардеп Сергій Соболєв, в ефірі одного з національних телевізійних каналів сказав, що приєднання одних областей до інших, може статися після місцевих виборів у жовтні.

Під час дискусії в ефірі народний депутат від “Батьківщини” Сергій Соболєв наголосив, що в державі, після проведення місцевих виборів 25 жовтня, цілком можливе об’єднання кількох областей в одну.

Відповідатимуть за такі дії, коаліції у новообраних обласних радах, якщо їх сформують певні політичні сили.

Сергій Соболєв зазначив:

“Укрупнення областей, тобто, об’єднання кількох в одну, цілком можливе. Ми це бачимо на прикладі укрупнення районів. Ініціюватимуть цей процес у парламенті, а відповідатимуть за нього коаліції більшості у новообраних обласних радах”.

Народний депутат також навів можливі варіанти такого процесу на прикладі Івано-Франківської, Львівської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

“Наприклад, коли більшість у Верховній Раді прийме таке рішення, то чи погодяться у Івано-Франківську стати містом обласного підпорядкування у Львівській області, фактично, районним центром. І що буде зі статусом депутатів облради після цього?

Візьмемо ще один приклад, Запорізьку і поки що Дніпропетровську область. Така ж доля чекає і на моє рідне Запоріжжя. Ми (у Запоріжжі, ред.) знаємо чим це загрожує. Це почнуться чвари через повноваження, через наповнення місцевих бюджетів”, – сказав Сергій Соболєв.

В ефірі передачі народний депутат зазначив, що таке укрупнення областей обговорюється на вищих щаблях нинішньої влади. А відповідатимуть перед людьми новообрані місцеві депутати.

Що ж стосується Вінницької області, то в останні два роки спостерігається певний відтік державних структур, які об’єднують за регіональним принципом (декілька областей) з центром управління в іншій області. При чому не у Вінницькій. Що може свідчити про плани центральної влади створити так званий Подільський регіон, але центром регіону буде не Вінниця.

Попередня публікаціяНа Вінниччині рекордна кількість нових хворих на коронавірус 132
Наступна публікаціяНа Вінниччині автомобіль зіткнувся з деревом: один загиблий та четверо травмованих