Двом чоловікам, які стріляли по потягу,  обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва  Калинівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, двом жителям м. Погребище –  1992 р. та 1995 р. народження. 

Слідством встановлено, що двоє  безробітних чоловіків, які, перебуваючи в нетверезому стані, знаходячись  на залізничному переїзді, що розташований на 57 км. станції Ржевуська  в м. Погребище Вінницької області, вчинили хуліганські дії, що супроводжувалися особливою зухвалістю, а саме – ігноруючи закриті шлагбаумні переїзди, заїхали автомобілем марки «Хюндай Сантафе»,  на залізничні колії та здійснювали постріли в бік потягу маневрового «3502» з предмету, зовні  схожого на пістолет. 

Наразі у кримінальному провадженні проводяться всі необхідні слідчі дії. Стосовно підозрюваних Погребищенським районним судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, визначивши можливість внесення застави  в розмірі – 168 тис. 160 грн.

   Довідково: Згідно ч. 4 ст. 296 КК України – хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної  або холодної зброї  – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи  років.

        Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Попередня публікаціяНа Вінниччині за добу рятувальники 16 разів тушили загоряння сухого настилу
Наступна публікаціяНа Вінниччині громадянин Ізраїлю намагався дати “хабар” прикордонникам за безперешкодний перетин кордону України паломниками