У Вінниці на фестивалі «VinBookFest» вінничани зможуть поспілкуватись із популярними письменниками. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Три дні, 11, 12 та 13 вересня, у Вінниці проходитиме уже традиційний фестиваль «VinBookFest». На відвідувачів чекає виставка-продаж книг, автограф-сесії відомих письменників, майстер-класи, фото- та лаунж-зони.

Організатори зазначають, що метою фестивалю є привернення уваги громадськості до читання, а також формування у вінничан потреби в читанні книг.

«Це уже традиційний наш фестиваль, цього року ми проводимо його п’ятий раз. Щоразу намагаємося робити різноманітну і насичену програму, щоб тут було цікаво як дітям, так і дорослим. Тут можна придбати літературу провідних українських видавництв за їхніми цінами. Окрім того, це чудова нагода познайомитися з сучасними письменниками на творчих зустрічах та автограф-сесіях», – зазначила директорка Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Ірина Івасюк.

Фестиваль «VinBookFest» розпочнеться 11 вересня о 12:00 на майдані Незалежності. На відвідувачів чекатиме палітра видавництв та книгарень міста й України, фотосесії у тематичних фотозонах, лаунж-зона «Час читати», флешмоби та інтерактиви, різноманітні майстер-класи. Відбудеться презентація проекту «Kids Police City». На майдані Незалежності облаштують містечко з будиночками, автотрек зі світлофором, дорожніми знаками, автомобілями, велосипедами, літературою про безпеку на дорозі.

О 12:30 відбудеться перша автограф-сесія із українською письменницею Лесею Ворониною. Вона – авторка дитячих книжок, серед яких “Суперагент 000. Таємниця золотого кенгуру”, “Таємне Товариство Боягузів”, “Таємне Товариство Брехунів”, “Таємне Товариство Ботанів”, “Таємне Товариство Близнюків”, “Прибулець з Країни нямликів”, “Нямлик і балакуча квіточка”, “Слон на ім’я “Ґудзик”, “Таємниця Пурпурової планети”, “Пригоди голубого папуги” та інші.

О 13:30 можна буде взяти автограф у сучасного українського письменника, що пише вірші та прозу для дітей – Сашка Дерманського. Творчість Сашка Дерманського, насамперед, орієнтована на дітей молодшого шкільного віку. Творам письменника властиві яскраві колоритні персонажі, легкий і зрозумілий гумор, карколомні пригоди й небанальні сюжети, актуальна проблематика та смачна, соковита мова.

А о 14:30 свої автографи роздаватиме українська письменниця, авторка і виконавиця пісень Валентина Захабура. Вона написала такі книги, як: «Лепрекони», «Ой, Лише, або З чим їдять вундеркіндів».

Уже 12 вересня в рамках проведення фестивалю «VinBookFest» відбудеться зустріч з Максом Кідруком. Його ще називають українським Стівеном Кінгом. Успішний письменник, мандрівник, популяризатор науки. Твори перекладені польською, російською, німецькою та чеською мовами. Зустріч із ним розпочнеться о 16:00 в креативному просторі Артинов. Кількість місць обмежена, тому необхідно зареєструватися за тел. 55-32-03.

Не менш цікава та насичена програма очікує на відвідувачів під час третього дня фестивалю «VinBookFest», 13 вересня. Заходи розпочнуться о 12:30. До Вінниці приїдуть: Надійка Гербіш, Надія Гуменюк, Володимир Лис та Дара Корній.

Попередня публікаціяЗа добу на Вінниччині стались пожежі в екосистемах в семи районах області
Наступна публікаціяДень Міста у Вінниці пройде онлайн