У Вінницькому районі викрили лабораторію з виготовлення амфетаміну. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції.

33-річного зловмисника, який облаштував у гаражному кооперативі нарколабораторію, 27 серпня затримали оперативники Вишенського відділення поліції м. Вінниці за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД.

За словами керівника Вишенського відділення поліції Сергія Лунги, санкціонований обшук проводили в рамках відкритого раніше кримінального провадження за фактом крадіжки. У гаражному приміщенні в селі Зарванці затриманий переховував обладнання та хімічні реагенти, які він використовував для виробництва наркотиків. Зокрема, поліцейські вилучили колби, пробірки, ваги, мірні ємності, шприци, прекурсори, кислоти, декілька згортків з амфетаміном та марихуаною.

Попередньо встановлено, що наркотичні засоби зловмисник збував на території обласного центру. Зловмисник затриманий у процесуальному порядку. Він перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). За таке правопорушення чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Після проведення експертиз буде надана остаточна кваліфікація злочинної діяльності затриманого.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці підвели підсумки виконання стратегії «Вінниця 2020»
Наступна публікаціяНа Вінниччині водій автомобіля не впорався з керуванням та з’їхав у кювет