На Вінниччині встановили пам’ятний знак загиблим велосипедистам. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції.

27 серпня поліцейські Управління превентивної діяльності разом з спільнотою велолюбителів Вінниці встановили на Калинівській об’їздній пам’ятний знак загиблим велосипедистам. Інсталяція у вигляді білого велосипеда – це своєрідний символ, який нагадуватиме водіям про таку малозахищену категорію учасників дорожнього руху, як велосипедисти.

Встановлення знаку відбулося в рамках проведення комплексно – профілактичних заходів «Безпечне шосе», які розпочались на території держави з 22 липня.

Як зазначив заступник начальника Управління превентивної діяльності Олексій Заверуха, працівники поліції постійно проводять з населенням роз’яснювальну роботу та намагаються привернути увагу громадськості до аварійності на дорогах області.

Білий велосипед обладнаний світлоповертаючими елементами, які у нічний час доби привертатимуть увагу водіїв та нагадуватимуть їм про необхідність дотримання Правил дорожнього руху і взаємоповаги на дорозі.

Окрім Калинівського району, такий знак встановлений у селищі Вороновиця на узбіччі дороги міжнародного значення М -12.
За словами голови спільноти велосипедистів Вінниці Олександра Царевського, ідея встановлення таких велосипедів на місцях автопригод, була започаткована понад 10 років тому в США. У місті Нью-Йорк в аварії загинув велосипедист і його транспортний засіб ланцюгом прив’язали до стовпа, як нагадування про трагічну подію.

З початку року на території області стались 37 автопригод за участі велосипедистів, у яких загинули четверо людей.

Попередня публікаціяНа Вінниччині рятувальники ліквідували три пожежі в екосистемах
Наступна публікаціяВінницька команда презентує на Intercity Live 4 стріт-арт та перформативне мистецтво