У Вінниці не планують запроваджувати карантинні заходи. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Сьогодні, під час онлайн-брифінгу, міський голова Сергій Моргунов розповів, що додаткових карантинних заходів до тих, які визначаються Урядом, вводити не планується. Також він звернувся до представників бізнес-сфери посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у своїх закладах та проводити роз’яснювальну роботу у колективах щодо карантинних обмежень.

Рішення щодо того, до якої з карантинних зон належить кожний населений пункт України, приймає Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. При стабільній епідситуації – це рішення переглядається один раз на два тижні. За суттєвого погіршення ситуації – рішення може бути прийнято в будь-який момент.

12 серпня Урядом внесено зміни до 641-ї Постанови Кабміну щодо карантинних обмежень в залежності від зони карантину – і вони стали ще більш жорсткими.

Коли регіон потрапляє до тієї чи іншої зони карантину – на нього автоматично поширюються запроваджені Урядом обмеження. Контролює це Національна поліція та Держпродспоживслужба.

«Додаткових заходів до тих, які визначені Урядом, ми не плануємо. Але я хочу звернутись у першу чергу до бізнесу: необхідно дотримуватись всіх санепідправил, щоб не допускати спалахів захворювання. У першу чергу керівники мають нести відповідальність за свої колективи.

Однозначно вони повинні проводити роз’яснювальну роботу – щоб працівники не приходили на роботу з будь-якими проявами гострих респіраторних захворювань, і передусім тоді, якщо у них є висока температура. В робочий час необхідно дотримуватися всіх протиепідемічних заходів, в тому числі дотримуватись соціальної дистанції, носити маски, постійно проводити дезінфекцію рук, робити вологе дезінфікуюче прибирання приміщень. Тобто, це той комплекс заходів, який зможе мінімізувати вірогідність захворювання або спалаху COVID на підприємствах», – каже Сергій Моргнуов.

Міський голова розповів, що в міській раді з березня проводиться щоденний температурний скринінг для всіх. «Якщо в когось підозра на коронавірус – одразу на самоізоляцію. Ми виявляємо, з ким людина контактувала серед колег, її оточуючих, рідних, близьких, знайомих, щоб вони теж знали, що є небезпека інфікування і перебували на карантині. Я переконаний, що це не жарти. Адже у Вінниці спостерігається негативна динаміка захворюваності на COVID і за останній тиждень у нас померло чотири людини. В цілому вся Україна б’є рекорди по захворюваності на короновірус, а попереду осінь, грип, що може ще погіршити ситуацію. Тому ми повинні досить уважно ставитися до свого здоров’я, здоров’я своїх рідних, близьких та знайомих», – зазначив Сергій Моргунов.

Попередня публікаціяУ Вінниці проводитимуть ІІ етап дослідження пішохідного потенціалу вулиці Грушевського
Наступна публікаціяКоординаторами “Партії Вінничан” у Жмеринському районі стали активісти молодіжної організації і депутат міськради