На Вінниччині оперативники затримали киянина, який підозрюється у вчиненні близько півсотні крадіжок. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції.

17 серпня працівники управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області спільно з оперативниками Жмеринського відділу поліції затримали киянина, який підозрюється у вчиненні декількох десятків крадіжок у Жмеринському та Козятинському районах. В його квартирі оперативники виявили зброю. Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому загрожує покарання – до семи років позбавлення волі.

До територіального відділу поліції звернулась 65 – річна жмеринчанка з повідомленням про крадіжку грошей з квартири її сина. Вона виявила відсутність шести з половиною тисяч гривень у сейфі, ключ від якого лежав поруч. Як розповів начальник Жмеринського відділу поліції Анатолій Присяжнюк, 24-річного зловмисника, причетного до вчинення злочину, поліцейські затримали на одній з вулиць районного центру.

Як з’ясувалось, правопорушник час від часу приїжджав у Жмеринку до родичів. За місцем їх проживання слідчі провели обшук та виявили викрадені гроші та знаряддя вчинення злочину – сокиру та рукавички. Свою провину підозрюваний визнає та зізнається у вчиненні ще майже 50 крадіжках з домоволодінь мешканців Жмеринського та Козятинського районів.

Після затримання козятинські оперативники провели обшук помешкання зловмисника у місті Києві та вилучили пістолет та золоті прикраси. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідством розпочаті кримінальні провадження за ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка) та та ч.1 ст.263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такі правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Попередня публікаціяУ Вінниці оновлюють експозицію «Міні-Вінниця»: встановили нові макети відомих будівель. ФОТО
Наступна публікаціяУ Вінниці розпочали ремонт зони відпочинку біля фонтанної площі по вулиці Ценського. Фото