У Вінницькій області, біля Тиврова місцеві жителі власноруч відновили скульптуру, де зображена сімейна пара оленів із малюком. Тиврівчанам вона знайома кому з дитинства, а кому – з часів юності. Тиврівські олені знаходяться ліворуч від траси з Тиврова у бік Сутисок перед новим мостом і уже давно стали візитівкою містечка, повідомляє Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.
Одначе час не шкодує нічого, тому монумент з роками почав руйнуватися, а в деяких тварин уже не було ніг, вух, у самця – рогів. Тому небайдужі тиврівчани зініціювли відновлення постаменту. Головним сподвижником ремонтних робіт став лісничий Тиврівського лісництва ДП «Вінницький лісгосп» Михайло Рошак. Головну частину практичної роботи виконав творчий тиврівчанин, художник, краєзнавець, фотограф, у колишньому – шкільний учитель В.Л.Панкоша. До речі, це його перша скульптура, виконана у такому розмірі й стилі.
Допомагали художникові Олег Андрієнко, майстер лісу Тиврівського лісництва Павло Ткачук, старшокласники місцевої школи та ліцею Олександр Сажко, Богдан Приймак, випускник школи Олександр Лахманюк та інші учні з учителями Людмилою Михайлівною Вітюк, Іриною Миколаївною Кузьмич. Тож і пам’ятник відновили, і територію довкола нього облагородили: прибрали пеньки, бур’яни, посіяли газон.
– Для нашого лісництва – це справжня честь стати причетними до відновлення місцевої перлини, – зазначив лісничий М.Рошак. – Адже тепер на пам’ятник приємно глянути. Сподіваємось, що відновлені олені радуватимуть зір тиврівчан і проїжджих багато років.

Попередня публікаціяУ Вінниці правоохоронці затримали двох чоловіків що робили “закладки”
Наступна публікаціяЗа вилов раків на Вінниччині можна заплатити штраф від 170 до 680 гривень