У Вінниці День міста будуть відзначати одразу у декількох районах міста. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Сергій Моргунов розповів, що у цьому році День міста планують проводити протягом трьох днів на локаціях у різних куточках міста

Якщо ситуація з COVID-19 далі не ускладниться, то День міста у Вінниці буде, але в іншому форматі. Свято буде розтягнуте у часі і просторі, щоб у місті не було спалахів захворюваності на коронавірус. День міста триватиме три дні – з 11 по 13 вересня. Цього разу локації будуть по всьому місту. Кожна з них працюватиме у свій день свята і матиме свою програму, яка буде оприлюднена ближче до Дня міста. Важливо, щоб люди розуміли, що на святкові майданчики потрібно буде приходити у масках і дотримуватись дистанції. Про це сьогодні під час онлайн-брифінгу розповів міський голова Сергій Моргунов, відповідаючи на питання вінничан.

«Все залежить від того, у якій ми будемо карантинній «зоні». Ми маємо надію, що якщо ситуація буде відбуватися так як зараз, то День міста відбудеться. Ми отримували багато звернень від людей щодо відкриття фонтанів, вінничани запитували, чому не зробили День Європи тощо. Люди втомилися і хочуть відпочити – я їх розумію, тому що фактично з березня у місті не проводилось жодних масових заходів. Але водночас ми не можемо ризикувати здоров’ям вінничан, тому що епідемія не закінчилась. Тому ми прийняли рішення в цьому році проводити День міста не так, як було завжди – коли всі святкові локації знаходяться у центрі міста одна біля одної. А розвести це все у три дні і зробити локації по території всього міста», – каже Сергій Моргунов.

У середмісті Вінниці буде лише дві локації – площа майдану Незалежності та Центральний парк. Решта будуть по мікрорайонах, щоб люди могли святкувати День народження рідного міста у своєму мікрорайоні. Зокрема, локації будуть в мікрорайонах Сабарів, Пирогово, Вишенька (на проспекті Космонавтів), Поділля – на Фонтанній площі. На Старому місті працюватимуть дві локації: площа Шкільна та територія колишнього санаторію Коцюбинського.

Також свої локації будуть на лівому березі: Площа Перемоги, вулиця Київська – біля 29 школи та мікрорайон Зулінського – на стадіоні «Темп». Як зазначив міський голова, туди буде організовано підвіз бажаючих жителів Десни на свято, щоб вони також могли взяти участь у відзначенні Дня міста. Буде організовано локації також і на Тяжилові.

Кожен святковий майданчик буде працювати у свій день свята. І матиме свою програму. Департамент культури ближче до 11-13 вересня оприлюднить всю інформацію детально про всі локації, щоб кожен бажаючий зорієнтувався, в який день і куди у своєму мікрорайоні він захоче прийти на День міста.

Всі три дні свята в центральному парку триватиме Міжнародний фестиваль повітроплавання та «Vinnitsia FoodFеst». З дотриманням усіх санітарно-протиепідемічних вимог. «Ми будемо просити всіх вінничан з розумінням відноситися до певних обмежень, щоб дотримувалися соціальної дистанції та були в масках, щоб ми достойно пройшли всі свята і у нас не було ніяких спалахів захворювання. Але хочу наголосити, що все залежить від того, у якій зоні карантину ми будемо напередодні безпосередньо Дня міста», – зазначив Сергій Моргунов.

Попередня публікаціяНа Вінниччині поліцейські склали 75 протоколів за перевезення великогабаритних вантажів
Наступна публікація“Ми починаємо з чистого аркушу” – заява вінницької партії