За оперативною інформацією, оприлюдненою Вінницькою ОДА, впродовж минулої доби у Вінницькій області було досліджено 510 зразків,  коронавірус вперше виявлено у 34 осіб.

Станом на сьогодні, 7 серпня, на території області зареєстровано 4470 підозр на коронавірусну хворобу. У 2932  осіб  виявлений коронавірус,  в т.ч. у 246 дітей. За останню добу випадків захворювання серед дітей не реєструвалось.

Загалом  в області зареєстровано 59 летальних випадків.

Одужали 2190 осіб, повторне дослідження не виявило коронавірусу в організмі перехворілих, (в т.ч. 191 дитини  і 385 медпрацівників). На даний час хворіє 684 особи (в т.ч. 55 дітей та 101 медпрацівник).

Станом на 7 серпня в лабораторіях обласного лабораторного центру, методом полімеразної ланцюгової реакції, досліджено 51415 зразків.  В результаті досліджень у  2932 випадках  виявлений корона вірус (у 48483  випадках результат негативний).

На даний час в лабораторії ОЛЦ поступило для досліджень 890 зразків матеріалів (від контактних, хворих з підозрою на коронавірусну хворобу, хворих з пневмоніями). Є в наявності тест-систем на 27400  досліджень.

Учасники засідання також заслухали інформацію заступника директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Надії Марусяк щодо динаміки розвитку COVID-19 в районах області та заповнюваності 9 опорних лікарень І хвилі хворими на коронавірус. Посадовець також надала інформацію щодо проведення ІФА-діагностики та зазначила, що в області зберігається високий показник захворюваності на важкі пневмонії, щодня збільшується кількість хворих, які потребують постійної кисневої підтримки. Також  за добу в області було зареєстровано 1 летальний випадок.

«За останню добу померла 72-річна жінка з Ладижина, у якої 28 липня ПЛР тест на ковід дав позитивний результат,- повідомила Надія Марусяк. – Жінка була переведена до центральної районної лікарні. Враховуючи важкий післяопераційний стан пацієнтки, яка хворіла на онкологію,було констатовано дистрес-синдром і раптову смерть 7 серпня,вірогідно від тромбозу».

Попередня публікаціяВінниччина увійшла в перелік регіонів де вводиться тимчасове обмеження руху великогабаритного транспорту
Наступна публікаціяНа Вінниччині поліція вилучила черговий “врожай” канабісу, майже півтисячі рослин