У ці вихідні, у Вінниці, пройшов чемпіонат України з радіоспорту серед юнаків, юніорів та дорослих спортсменів. У ньому взяли участь понад 100 спортсменів з 9 регіонів України, організаторами чемпіонату виступила Ліга радіоаматорів України, повідомляє заступник голови облдержадміністрації Наталя Заболотна, на сайті ОДА Вінниччини. 

Змагання відбувались в Лісопарку та лісових масивах Стрижавки, Зарванців, Сабарова.

Команда Вінницької області у напруженій боротьбі (з перевагою в 3 очки) виборола перше загальнокомандне місце, на 2-му команда м. Київ, на третьому – спортсмени Донецької області.

Представники Вінницької МДЮСШ №2, вихованці заслуженого тренера України Сергія Зеленського продемонстрували найкращі результати та здобули перемогу у чемпіонаті. Вінницька команда виборола 1118 очків у загальному заліку. В особистому заліку вінничани здобули 14 золотих, 12 срібних та 7 бронзових медалей. Чемпіонами стали: Олександр Марчук (вікова група Ч20), Василь Колодяжний (Ч40), Сергій Зеленський (Ч40), Максим Дремлюга (Ч19), Артем Степаніщев (Ч16), Володимир Ляхович (Ч16), Богдан Філоненко (Ч14), Нікіта Гуменчук (Ч14), Аліна Солоненко (Ж19), Марина Задорожна (Ж16).
Крім того в командному заліку спортсмени нашої області вибороли 12 золотих, 9 срібних та 4 бронзових нагороди.

“Команду представляли учасники категорії 12-40 років. Кожен учасник боровся у свої віковій категорії та обраних дистанціях від трьох до десяти кілометрів. — Змагання тривали чотири дні. Чотири зовсім різних видів спорту, в залежності від довжини дистанції та кількості контрольних пунктів, які було потрібно виявити”, — зазначає Сергій Зеленський, заслужений тренер України.

“Наша команда випередила незламних лідерів, команду міста Києва, лише на мізерні три бали. Чудовий результат, гідний такої команди. Пишаюсь всіма і кожним окремо. Дякую тренерському штабу”, — сказав голова Вінницької обласної федерації радіоспорту Василь Колодяжний.

Марчук Олександр набрав 134 очки
Степаніщев Артем — 114
Колодяжний Василь —114
Пугач Марія — 113
Солоненко Аліна — 107
Войцехівський Богдан — 84
Ляхович Володимир — 80
Дремлюга Максим — 79
Зеленський Сергій — 57
Задорожна Марина — 55
Мілінчук Марія — 48
Філоненко Богдан — 30
Гуменчук Нікіта — 30
Мілінчук Давид — 27
Корніюк Дарія — 23
Владімірова Віра — 23.

Ці всі досягнення принесли загальний успіх для команди в цілому.

Олександр Човган – віце-президент федерації з радіопеленгації Вінницької області зазначив, що команда почала готуватися до наступного чемпіонату серед юніорів та дорослих, який пройде у Житомирській області вже через три тижні.

З обласного бюджету було виділено 11200 грн для забезпечення підтримки участі спортсменів.

Обовʼязковою умовою проведення змагань є дотримання заходів безпеки, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (в редакції від 11.07.2020 року).

Попередня публікаціяНа Вінниччині 33 випадки захворювання на COVID – 19, у Вінниці 9
Наступна публікаціяУ Вінниці розшукують 22-річного Євгена Лєскова, він переховується від правоохоронців