23-річний Олександр Пастушенко ріс без батьківського піклування та з 2012 року перебував на квартирному обліку Куриловецької сільської ради Жмеринського району.

31 липня Олександр отримав власне житло – квартиру в Жмеринці, яку придбали за рахунок державного бюджету.

Хлопець нещодавно створив родину і зараз з дружиною чекають малюка, тому вирішення «житлового питання» для Олександра дуже актуальне. З придбанням власного житла молоду родину привітала заступник голови Вінницької облдержадміністрації Наталя Заболотна.

«За 2019 – 2020 роки за рахунок коштів державного бюджету власне житло отримають 150 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування Вінницької області. З державного бюджету для реалізації цієї програми на Вінниччині у 2019 році було виділено найбільшу суму за усі роки незалежності України – 37,6 млн грн (у 2,2 рази більше, ніж 2018 року). Але цьогоріч державна субвенція Вінницькій області збільшилася ще на 700 тис грн і становить 38,3 млн грн», – говорить Наталя Заболотна.

Олександр Пастушенко з 2017 року служив за контрактом в 191 бригаді. Боронив суверенітет України в зоні АТО/ООС.

«Ця квартира, яку мені сьогодні дала держава, дає мені можливість перевести сюди мою дружину. Ми сьогодні в очікуванні дитини. Тому це вкрай своєчасна і потрібна допомога. Насправді, ніколи не вірив, що держава колись подбає про мене» – поділився своїми враженнями Олександр.

Спілкуючись з Олександром та його дружиною Катериною про їхні плани, Наталя Заболотна доручила відповідним службам Жмеринського району надати повний супровід – починаючи від встановлення статусу учасника бойових дій, роз’яснення усіх їхніх прав та можливостей щодо інших державних та обласних програм.

Також вона розповіла, що у Вінницькій області за рахунок державної субвенції побудують 2 дитячі будинки сімейного типу – у с. Студена Піщанського району та смт Сутиски Тиврівського району. Вперше в області з’являться 2 малих групових будиночки для дітей-сиріт з інвалідністю.

Загалом на реалізацію державної програми забезпечення прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання у сім’ї або умовах, наближених до сімейних, та на отримання житла у 2019-2020 роках з бюджету держави виділено 75 млн грн., повідомляє Вінницька ОДА.

Попередня публікаціяУкрзалізниця відновила рух дизеля “Жмеринка – Могилів-Подільський”. Розклад руху
Наступна публікаціяНа Вінниччині в результаті зіткнення «Мазди 626» та вантажівки «Сканія», водій легковика загинув