Сьогодні, 30 липня, відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. На Вінниччині з цієї нагоди ювенальні поліцейські спільно з центрами соціальних служб провели акцію «Дитина – не товар та не спосіб заробітку».

За словами начальниці відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Людмили Кузнєцової, інформаційно-просвітницький захід орієнтований на старшокласників та студентів.

Поліцейські на вулицях нагадували підліткам та молоді правила безпечної поведінки в Інтернеті, наголошували, щоб не довіряли підозрілим повідомленням та пропозиціям працевлаштування, утримувались від випадкових знайомств, повідомляли близьким про своє місцезнаходження, а у разі непередбачуваних ситуацій телефонували на “102”.

Крім того поліцейські роздавали усім спеціально підготовлені інформаційні буклети з правилами безпечної поведінки та корисною інформацією на тему попередження випадків торгівлі дітьми.

Мета такої профілактичної роботи – попередити випадки використання дітей , як дешевої робочої сили на некваліфікованих роботах, втягнення їх у розповсюдження наркотиків, тощо, повідомляє поліція Вінницької області.

Попередня публікаціяУ Вінниці поліцейські розшукали викрадачів мопеда
Наступна публікаціяНа Вінниччині за один день вилучили 224 кущі коноплі