На Вінниччині з 23 липня поліцією проводиться профілактичне відпрацювання «Безпечне шосе», його мета покращення безпекової ситуації на дорогах. Посилені наряди поліції в місцях найвищої аварійності працюватимуть до 31 серпня.

За інформацією Управління превентивної діяльності, за 6 місяців 2020 року в області стались 1516 дорожньо-транспортних пригод, що на 1,9 % більше ніж за аналогічний період минулого року.

В цих автопригодах- 69 людей загинули та 378 травмувались.

Згідно з висновками проведеного аналізу аварійності , найбільше дорожньо-транспортних пригод з потерпілими сталось в червні – 62, найменше – в лютому (35). Найчастіше автопригоди стаються в п’ятницю , найменше – в понеділок.

Основні причини аварій : перевищення швидкості, порушення правил маневрування, недотримання дистанції та керування в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння .
За 6 місяців на водіїв, які керували транспортними засобами в стані сп’яніння, поліцейські склали 3859 протоколів.

Для зменшення кількості автопригод та тяжкості їх наслідків, на літній період збільшена кількість нарядів поліції на аварійно- небезпечних ділянках доріг, дорогах державного значення , місцях масового відпочинку громадян.
Поліцейські націлені на профілактику порушень, які є причинами дорожньо-транспортних пригод. Крім того, наряди поліції орієнтовані на виявлення серйозних порушень Правил дорожнього руху водіями транспортних засобів, пішоходами , велосипедистами.
Нагадуємо, всі учасники дорожнього руху зобов’язані знати й неухильно виконувати вимоги ПДР.

Попередня публікаціяВідомий вінничанин наздогнав президента Зеленського у рейтингу довіри українців
Наступна публікаціяУ Вінниці небайдужі жителі вулиці Стрілецької створили будиночок для собак та котів. Фото