У Вінницькій області правоохоронці затримали двох чоловіків за підозрою у вчиненні ними грабежу в одному із Вінницьких хостелів.

Слідство встановило, що, 12 липня 2020 року, два безробітних жителя Житомирської та Донецької областей, вживали алкоголь на кухні хостелу, близько 2-ї години ночі, помітили раніше незнайомого чоловіка та, усвідомлюючи, що останній може мати матеріальні цінності, вирішили відкрито заволодіти ними, для чого і вступили між собою у попередню змову.

Реалізуючи спільний злочинний умисел та вищевказану змову, підійшли до незнайомця та нанесли чоловікові удари руками по голові та тулубу, вимагаючи віддати їм гроші.

Подолавши опір потерпілого, затягнули до кімнати хостелу, яку він орендував, кинули на ліжко та продовжили наносити йому удари кулаками і колінами по тулубу та голові, одночасно обшукуючи його самого та кімнату. В подальшому підозрювані заволоділи гаманцем з грішми в сумі близько 6 тис. грн та зникли з місця вчинення злочину.

У ході проведення першочергових слідчих дій, викрадений гаманець з грішми був виявлений та вилучений в одного із зловмисників.
Наразі чоловікам повідомлено підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 186 КК України та відносно останніх застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії на встановленні усіх обставин справи. У разі доведення вини у судовому порядку, зловмисникам загрожує покарання від 4 до 8 років позбавлення волі, повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Попередня публікаціяУ Вінниці поліція затримала розповсюджувача наркотиків
Наступна публікаціяУ Вінниці під час пожежі поліцейські врятували чоловіка