У вівторок, 14 липня, патрульні поліцейські на стаціонарному посту в селі Махнівка Козятинського району за орієнтуванням оперативників зупинили автомобіль таксі, на якому намагались втекти дві жінки, підозрювані у вчиненні ряду крадіжок на території міста Вінниці. Правопорушниці затримані у процесуальному порядку і знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.

Ранком до поліції надійшли два повідомлення про вчинення крадіжок дитячих візочків. За словами заявниць, поки вони знаходились на прийомі у лікарів, невідомі особи вкрали дитячі візочки, залишені біля входу у приміщення.

За словами начальника Київського відділення поліції Віталія Стахова, оперативним шляхом поліцейські встановили, що біля обох лікарень, де стались крадіжки, знаходився один й той самий автомобіль Daewoo на київській реєстрації. Орієнтування на нього було надано усім екіпажам патрульної поліції. Розшукувану автівку, у якій водій ремонтував колесо, патрульні помітили на вулиці Привокзальній.

Поліцейські з’ясували, що його винайняли у столиці дві жінки для поїздки у Вінницю. Поки він ремонтував транспортний засіб, його пасажирки пішли у магазин. Під час огляду машини поліцейські виявили у багажнику знаходились викрадені дитячі візочки.
Коли зловмисниці побачили біля автомобіля поліцейських, вони сіли у інше таксі та поїхали. Цю автівку зупинили патрульні на посту в Махнівці.

За інформацією слідства, крім дитячих візочків зловмисниці також вчинили крадіжку з сумки відвідувачки магазину гаманець, а у пацієнтки однієї з вінницьких лікарень – мобільний телефон та гаманець з банківською карткою, з якої зняли 3 300 гривень.
Правопорушницями виявились мешканки Одеси віком 20 та 38 років, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Наразі поліція перевіряє затриманих на причетність до аналогічних злочинів на території інших областей.
Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 185 КК України (крадіжка), за що передбачено до 5 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання оголошення затриманим про підозру

Попередня публікаціяНа Вінниччині 2221 випадок захворювання на COVID-19
Наступна публікаціяНа Вінниччині критична нестача донорської крові майже усіх груп