У Вінниці підписали меморандум про Партнерство між спілкою “Мережа організацій громадянського суспільства “Місто змістів” та Вінницькою міською радою. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

2 липня відбулось підписання меморандуму про Партнерство між Громадською спілкою “Мережа організацій громадянського суспільства “Місто змістів” та Вінницькою міською радою, під час якого представники влади та громадськості домовились про створення платформи для діалогу, взаємодії та тісної комунікації щодо розвитку міста.

Меморандум передбачає співпрацю у таких напрямках: взаємодія «громада – влада», розвиток громадянського суспільства Вінниці та пошук глобальних змістів для розвитку міста. Основними принципами, яких дотримуватимуться підписанти Меморандуму, є визнання та дотримання прав людини, справедливість, толерантність, гендерна рівність, політична неупередженість, недискримінація та визнання різноманітності.

У рамках підписання даного Меморандуму було погоджено створення Ради Партнерства, до складу якої мають увійти 5 представників громадських організацій та 5 представників від міської ради. Цей колегіальний орган має регулярно – щонайменше 4 рази на рік – збиратись на засідання для обміну інформацією, синхронізації планів та намірів пошуку спільних точок співпраці щодо розвитку міста.

Також сторони домовились про наступну спільну діяльність:

  • проведення форумів, навчальних заходів, дискусій, обговорень, консультацій, круглих столів, тренінгів, конференцій, соціально-культурних заходів тощо;
  • проведення публічних консультацій щодо шляхів вирішення різних проблем міста;
  • залучення громадськості до розробки міських програм;
  • взаємна підтримка в організації та реалізації проектів в рамках Партнерства.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що спільна робота влади та громади дає якісний і ефективний результат у будь-якому напрямку. Ще кілька років тому на території Вінницької області було багато громадських організацій, але не було майданчика для діалогу. Вже більше двох років таким майданчиком став муніципальний Хаб «Місто змістів».

«Це знакова подія, тому що ми у 2014 році розуміли, що саме активність громадянського суспільства досить визначна, особливо після Революції Гідності. Ефективного діалогу між владою та ГО не було. І коли було запропоновано створити такий муніципальний Хаб, мало хто вірив в це. Але хаб став таким майданчиком для діалогу, щоб спільно вирішувати, що ми можемо запропонувати територіальній громаді. Завдяки енергії і комунікабельності Аліни Дяченко (директорка КП «Інститут розвитку міст») вдалося об’єднати найбільш активних та відповідальних представників ГО. В результаті цього спілкування знаходяться якісь спільні точки дотику, вносяться певні пропозиції, які ми, в тому числі, реалізовуємо.

Одним з таких результатів спільної роботи є підписання сьогоднішнього меморандуму. Ми сьогодні фактично знаходимося на етапі підведення підсумків «Стратегії-2020». І результатом її виконання є те, що Вінниця шостий рік поспіль визнана найкомфортнішим місто для проживання. На сьогоднішній день міська команда підходить до написання «Стратегії 2030». Фактично це наш план дій на наступні 10 років. Важливо не втратити ті позиції, які у нас є, саме головне, щоб вінничани відчували, що у місті комфортно жити. Разом із тим, маємо запропонувати механізми, як покращити розвиток міста, вирішувати виклики з екологією та багато інших актуальних напрямків. Пропозиції представників громадських організацій є дуже важливими, тому що це – прямий контакт із територіальною громадою, і важливо, що сьогодні громадський сектор не тільки пропонує або критикує, але також і бере відповідальність. Тому запрошую до активної роботи щодо написання «Стратегії 2030»», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Попередня публікація8 років ув’язнення загрожує жителю Калинівки за нанесення тілесних ушкоджень родичу
Наступна публікаціяУ Вінниці оперативники розшукали зловмисника, який пограбував магазин у центрі міста