У Вінниці триває ремонт інженерних мереж у багатоквартирних будинках на умовах співфінансування з мешканцями. З початку року вдалося провести такі роботи у 23 багатоквартирних будинках.

Цього року епідемія коронавірусу внесла корективи у попередні плани по капітальному ремонту та реконструкції на 2020 рік. Зокрема, це вплинуло і на обсяги робіт по благоустрою прибудинкових територій та заміні інженерних мереж. Видатки на ці напрямки скорочено на 30 %. Однак ремонтні роботи на низці об’єктів тривають.

Нещодавно капітальний ремонт інженерних комунікацій завершили у житлових будинках за адресами: вул. Є. Пікуса, 1 та вул. Москаленка, 67.

«Незважаючи на усі виклики, які ми маємо у зв’язку із скорочення фінансування, ми продовжуємо проводити ремонтні роботи. Наразі ремонт інженерних мереж триває у будинках по вул. Пирогова, 63, вул. Р. Скалецького, 35/194, вул. Ак. Янгеля, 24, вул. Брацлавська, 62, вул. Князів Коріатовичів, 172, вул. Київська, 52, вул. Талаліхіна, 3», – зазначив директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Щороку учасниками муніципальної програми співфінансування стає все більше вінничан, які прагнуть покращити стан своїх будинків. Умови участі – незмінні: 70% витрат покриває міський бюджет, решту докладають мешканці. У багатоквартирних будинках замінюють інженерні мережі, освітлення, щитові. Також ремонтують дахи, замінюють вікна на енергоефективні, проводять капітальний ремонт ліфтів, роблять міжпанельні стики.

Попередня публікаціяУ Вінниці перші підприємці отримають муніципальну компенсацію за новостворені робочі місця
Наступна публікаціяУ Вінниці на капремонт інклюзивно-ресурсного центру виділили мільйон гривень